Zadrani uređuju čak 3.000 kilometara biciklističkih staza i privlače 60 milijuna europskih cikloturista

0
Rate this post

Zadarski bike najopsežniji je, ali i najfascinantniji posao u turizmu koji za sezonu 2016. pripremaju Zadarska županija i Područni odbor za turiste, javlja Zadarski.hr.

Na press seminaru u utorak o zadarskom bike zadatku zajednički su govorili župan Stipe Zrilić, nadzornica TZ Zadarske županije Mihaela Kadija, županijski pročelnik za pomorstvo i turizam Krešimir Laštro te Hrvoje Šetić iz Bike turizma. uprava poslovna HD navigacija koja pronalazi i bilježi te razvija mrežu biciklističkih staza u Županiji.

Riječ je o privlačnom projektu zbog činjenice da samo u Europi ima oko 60 milijuna rekreativnih biciklista ili turista, kao i da ova vrsta turizma godišnje ostvari promet od 40 milijardi eura.

Zbog svojih geografskih obilježja, ali i raznolikosti, položaj zadarskog područja idealan je za razvoj cikloturizma.

Do sada je, u prve tri faze razvoja ovog posla, zapravo utvrđeno čak 3000 kilometara biciklističkih staza koje su malo ili nikako iskorištene. Najviše čak 1.500 kilometara su brdske staze, nešto manje od oko 1.000 km su cestovne biciklističke staze i tako dalje putujuće biciklističke staze i ceste, odnosno staze za kućni biciklizam.

  1. Zbog toga Zadarska regija ima izvanredne kapacitete u unapređenju cikloturizma te je također trebalo pripremiti konkretan proizvod koji će sigurno biti intrigantan ne samo cikloturistima već i potencijalnim kapitalistima u ovoj vrsti turizma.
  2. Ulaganja u ovu zadaću koja se sastoji od oglašavanja i marketinga, a također i primjetnih funkcija zadarskog područja nisu ni velika.

Do sada su kupljene prve 3 etape u iznosu od 300.000 kuna, au konačnici javnofinancijska investicija u zadatak bit će oko milijun kuna, što će se sastojati od razvoja mobilne aplikacije za bike turiste, temeljit GPS sustav itd.

Zadatak će svakako iskoristiti postojeće biciklističke staze, kao i nedavno otkrivene

Na čak 28 lokacija koje pokrivaju kvartovska radna mjesta za turiste, trenutno su izgrađene biciklističke staze, a ukupno 31 kvartovsko radno mjesto sigurno će imati što ponuditi izletnicima na biciklima u svojoj lokaciji.

  • Gradonačelnik Stipe Zrilić nazvao je projekt Zadar bike strateški vitalnim za područje ovog kraja koji će, prema njegovim riječima, u narednim godinama zasigurno imati najveći turistički rast u cijeloj Hrvatskoj.
  • Ovo je podržano činjenicom da biciklistički turisti također često imaju tendenciju porasta, jer sve veći broj zaposlenih Europljana želi imati zabavu, ali i aktivan odmor, kao i naučiti više o mjestu gdje borave – na biciklu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime