Otkrijte kako se točno nositi sa šećernom bolešću.

0
Rate this post

Stariji Azijat radi u svom dvorištu. Uobičajeno je da se osjećate svladano, tužno ili ljuto kada imate problema s dijabetesom. Možda prepoznajete korake koje biste trebali poduzeti kako biste ostali zdravi i uravnoteženi, ali imate problema da se na vrijeme pridržavate svoje strategije. Ovo područje ima ideje o tome kako se nositi s dijabetesom, dobro jesti i biti aktivan. Nosite se sa svojim dijabetes melitusom.

Stres i tjeskoba mogu povisiti šećer u krvi – DIABETES. Otkrijte načine kako smanjiti svoju tjeskobu. Pokušajte duboko disati, vrtlariti, šetati, prakticirati meditaciju, poslužiti se svojoj zabavi ili slušati svoju omiljenu glazbu. Zatražite pomoć ako se stvarno osjećate potišteno. Savjetnik za mentalno zdravlje, sustav podrške, sudionik svećenstva, prijatelj ili član obitelji koji će saslušati vaše probleme mogli bi vam pomoći da se zaista osjećate mnogo bolje. Dobro konzumirajte.

Napravite plan jela za dijabetičare uz pomoć svoje zdravstvene skupine. Odaberite hranu sa smanjenim udjelom kalorija, hidrogeniziranu masnoću, transmast, šećer i sol. Jedite hranu s još više vlakana, kao što su žitarice od cjelovitog zrna, kruh, krekeri, riža ili tjestenina. Odaberite namirnice kao što su voće, povrće, cjelovite žitarice, kruh i žitarice te nemasno ili obrano mlijeko kao i sir.

Pijte vodu umjesto soka, kao i obična bezalkoholna pića.

Kad jedete neko jelo, polovicu tanjura napunite voćem i povrćem, jednu četvrtinu nemasnim zdravim proteinima, poput graha ili piletine ili puretine bez kože, a jednu četvrtinu cjelovitim žitaricama, poput divlje riže ili cjelovite pšenice. tjestenina.

diabetes

Budite energični. Obitelj u šetnji. Postavite si cilj da budete energičniji većinu dana u tjednu. Počnite usporeno šetajući 10 minuta, 3 puta dnevno. Dva puta tjedno, posao za povećanje mišićne snage. Koristite rastezljive trake, vježbajte jogu, intenzivnu hortikulturu (iskapanje i sadnju pomoću alata) ili isprobajte sklekove.

Ostanite na zdravoj tjelesnoj težini ili je postignite tako da koristite svoj plan jela, kao i da se puno više premještate. Znajte što učiniti svaki dan.

Uzimajte svoje lijekove za probleme s dijabetesom i bilo koje druge zdravstvene probleme također kada se osjećate dobro. Pitajte svog liječnika trebate li aspirin za zaustavljanje kardiovaskularnih bolesti ili moždanog udara. Recite svom liječniku ako si ne možete priuštiti lijekove ili ako imate bilo koju vrstu nuspojava. Svakodnevno pregledavajte svoja stopala na posjekotine, plikove, crvena područja, kao i otekline. Nazovite svoju zdravstvenu grupu što je prije moguće u vezi bilo koje vrste rana koje ne nestaju.

Svakodnevno perite zube i čistite ih koncem kako biste održali zdravlje usta, zuba i desni.
Prestanite pušiti cigarete.  Pripazite na šećer u krvi. Možda ćete to željeti provjeriti jednom ili više puta dnevno. Upotrijebite karticu na poleđini ove brošure kako biste sačuvali dokument o vrijednostima glukoze u krvi. Obavezno razgovarajte o tome sa svojom zdravstvenom skupinom.

Provjerite svoj krvni tlak ako vam liječnik savjetuje i vodite evidenciju o tome. Razgovarajte sa svojom zdravstvenom skupinom. Pitajte svog liječnika ako ste zabrinuti u vezi s dijabetesom melitusom. Prijavite bilo kakve promjene u vašem zdravlju. kvačica. Akcije koje možete poduzeti kvačica Zatražite zdraviji plan obroka, kvačica Pitajte o metodama da budete energičniji.

Pitajte kako i kada ispitati razinu šećera u krvi, kao i kako iskoristiti rezultate za liječenje dijabetesa. Upotrijebite ove smjernice za pomoć u brizi o sebi. Razgovarajte o tome kako vaša strategija dijabetesa funkcionira za vas svaki put kada posjetite svoj zdravstveni tim.

Uspostavite rutinu kao što je ostanite zdravi.

Posjetite svoj zdravstveni tim najmanje dva puta godišnje kako biste rano otkrili i riješili bilo koju vrstu problema. Pri svakom pregledu provjerite imate li:

 • provjera krvnog tlaka
 • provjera stopala
 • provjera težine
 • procjena vaše strategije brige o sebi

2 puta godišnje, imajte: A1C pregled. Može se češće provjeravati ako je veći od 7.
Kada svake godine provjerite imate li: test kolesterola, totalni pregled stopala, stomatološki test za provjeru zuba kao i tkiva desni, dilatirani očni pregled radi traženja problema s očima, cjepivo protiv gripe, pregled urina i krvi za provjeru problema s bubrezima.

Barem kada u životu nabavite: upala pluća (nu-mo-nya) metak, bolest jetre B (HEP-uh-TY-tiss) cjepivo, Medicare i problemi s dijabetesom. Ako imate Medicare, provjerite kako vaša strategija pokriva liječenje šećerne bolesti.

Medicare pokriva nekoliko troškova za:

 • edukacija o problemima dijabetesa
 • materijala za dijabetes
 • medicina za dijabetička pitanja
 • posjete dijetetičaru
 • posebne cipele, ako vam trebaju
 • Akcije koje možete poduzeti
 • Pitajte svoj zdravstveni tim o ovim, kao io drugim pregledima koji bi vam mogli biti potrebni. Pitajte što sugeriraju vaši rezultati.

Zapišite dan i vrijeme vašeg pregledavanja. Ispitajte oznaku Koristite karticu na poleđini ove brošure kako biste sačuvali dokument o svojoj skrbi za dijabetes. Ako imate Medicare, provjerite svoj plan.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime