Pogodnost za pacijente

0

Pandemija je u posljednjih nekoliko godina unijela nove izazove u zdravstvenu industriju, osobito kada je u pitanju korisničko iskustvo. S ograničenjima koja su uvedena u svim medicinskim ustanovama, odnos liječnika i pacijenta doživio je veliki udarac.

  1. A pomak prema digitalizaciji u svim industrijama rezultirao je time da potrošači očekuju slične tehnološke inovacije iu svojoj zdravstvenoj skrbi.
  2. S obnovljenim fokusom na putovanje pacijenta od kraja do kraja, nekoliko se trendova počelo pojavljivati ​​u zdravstvenoj industriji.

Od kreiranja hiperpersonaliziranih termina do upotrebe umjetne inteligencije i prediktivne analitike za poboljšanje ishoda, u ovom kontekstu, 2022. postaje godina u kojoj će se tehnologija i zdravstvena skrb vjerojatno približiti sveobuhvatnijem iskustvu usmjerenom na korisnike.

Današnji potrošači ubrzano prihvaćaju nove tehnologije osmišljene da im život učine jednostavnijim i praktičnijim, bilo da se radi o kupovini, trgovini namirnicama, bankarstvu ili zdravstvenoj skrbi. Praktičnost dominira danom. Ima cijenu, ali današnji potrošač je spreman platiti za to.

Ova promjena u očekivanjima kupaca mijenja tradicionalni model zdravstvene skrbi

Nedavna studija pokazala je da bi 73% ispitanika radije sigurni internetski portal za pojednostavljeno dobivanje laboratorijskih rezultata, naručivanje termina, plaćanje medicinskih računa i komunikaciju s liječničkom ordinacijom.

Studija je pokazala sljedeće: “Pogodnost pristupa u bilo koje vrijeme i bilo gdje toliko je važna da bi gotovo polovica [anketiranih] razmotrila prebacivanje liječnika u ordinaciju koja nudi mogućnost komunikacije i obavljanja važnih zdravstvenih zadataka na internetu. ”.

Stoga mnoge zdravstvene organizacije postavljaju “Digital Front Door” (DFD) kako bi olakšale digitalno optimizirana iskustva za svoje pacijente koji se putem ovog alata mogu online prijaviti kada stignu u zdravstvenu ustanovu, umjesto da čekaju u redu za recepcionara učiniti to. Mogu plaćati putem interneta, zakazivati ​​i pomicati termine te ispunjavati ankete.

Telemedicina je tu da ostane

Virtualne konzultacije postale su obvezne tijekom pandemije i prilično je jasno da će telemedicina biti dio svakog rješenja zdravstvene skrbi u budućnosti. Izvješće McKinsey & Company o zdravstvenim uslugama za 2021. otkrilo je da “nova analiza pokazuje da se upotreba telemedicine povećala 38 puta u odnosu na početnu vrijednost prije COVID-19.”

  1. Ovo ogromno povećanje pozitivan je dokaz da je to usluga koju pacijenti sada očekuju od svojih pružatelja usluga.
  2. Telemedicina će vjerojatno postati svakodnevni dio liječenja pacijenata. Ali usvajanje ove tehnologije zahtijeva dodatne vještine i alate za profesionalce.
  3. Aktivno slušanje i komunikacija između liječnika i pacijenta postaju visoki prioritet dok prelazite iz sobe za preglede u Zoom sobu.

Komercijalni interes za telemedicinu također je porastao, a startupi i etablirane tvrtke poput Amazona pružaju usluge virtualne skrbi. Jedan specifičan segment koji će vjerojatno doživjeti veliki rast je bihevioralno i mentalno zdravlje, gdje se brojne tvrtke već natječu u pružanju daljinskog savjetovanja.

AI i prediktivna analitika

Širi se nova granica u smislu poboljšanja sposobnosti liječnika za donošenje odluka korištenjem umjetne inteligencije i prediktivne analitike. Pokreti koji predstavljaju veliki napredak za mnoge zdravstvene organizacije. Umjesto jednostavnog predstavljanja informacija o prošlim događajima korisniku, prediktivna analitika sada može procijeniti vjerojatnost budućeg ishoda na temelju obrazaca viđenih u povijesnim podacima.

AI i prediktivna analitikaTo je ogromna prednost jer omogućuje zdravstvenim radnicima da ostanu ispred krivulje u pogledu skrbi i donose informirane odluke o propisivanju liječenja pacijentima na temelju podataka.

Ove vrste kliničkih sustava za podršku odlučivanju također pozicioniraju zdravstvene organizacije da proaktivno identificiraju pacijente koji su pod visokim rizikom od razvoja kompliciranih medicinskih stanja i pomažu im u izbjegavanju dugoročnih zdravstvenih problema koji su skupi i s kojima se teško može nositi.

PROČITAJTE TAKOĐER: “S više alata za borbu, pandemija će izgubiti na snazi”, kaže izvršni direktor Pfizer Brasil

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime