Novosti05

0

Sigurne, udobne i učinkovite, konzultacije na daljinu ne bi trebale napustiti radar sektora, čak ni uz mogućnost da susreti licem u lice ponovno postanu održivi. Potpomognuta sve digitalnijim i povezanijim okruženjem, telemedicina je iskoristila kontekst pandemije kako bi se transformirala iz idealizirane budućnosti u opipljivu i učinkovitu stvarnost.

  • Uz ostale tehnološke pomake planirane za ovu godinu, poput implementacije 5G, razvoja Interneta stvari ili čak pojave novih platformi, usluga na daljinu bit će trend koji bi trebao još više ojačati u nadolazećim godinama.
  • Također je vrijedno spomenuti njegovu društvenu važnost jer jamči demokratski napredak u zdravstvu u zemlji dopuštajući pacijentima i liječnicima izvan velikih centara da uživaju u ovom okruženju.

Interoperabilnost u oblaku

Još jedan snažan trend usko povezan s trenutačnim tehnološkim napretkom je mogućnost pohranjivanja informacija prikupljenih od pacijenata na platformama izvornim u oblaku.

Korištenjem ove vrste sustava koji se uvodi u sektor, otvara se mogućnost interoperabilnosti kliničkih podataka pacijenata, pomažući liječniku koji pruža skrb da to čini na učinkovitiji, humaniziraniji i asertivniji način, budući da imat će na raspolaganju cijeli medicinski karton osobe već pri prvom pregledu.

  • Osim svoje kliničke važnosti, ovaj trend prema platformama u oblaku također simbolizira važne uštede za bolnice i medicinske klinike koje se više neće morati oslanjati na lokalne poslužitelje i baze podataka, koji su obično skupi i zahtijevaju stalno održavanje od strane stručnjaka. IT područja. .
  • O sigurnosti da i ne govorimo, budući da ova vrsta pohrane znatno smanjuje mogućnost krađe i curenja povjerljivih informacija.

Umjetna inteligencija sve prisutnija

Kako trend pokazuje da su podaci sada bolje pohranjeni i organizirani, otvara se i mogućnost njihovog korištenja u korist sektora. U tom smislu, umjetna inteligencija se pojavljuje kao temeljni alat za područje medicine u ovoj i narednim godinama.

Među prednostima koje se postižu upotrebom umjetne inteligencije su mogućnost novih studija i istraživanja, koja uglavnom uključuju genetska i biološka otkrića, za identifikaciju potencijalnih meta određenih bolesti, poboljšanje liječenja i, uglavnom, u otkrivanju dijagnoza.

  • Zapravo, prediktivna analitika će ovu novu tehnologiju smatrati temeljnim saveznikom u svojoj funkciji.
  • To je zato što alat sa sobom donosi mogućnost predviđanja rizika i bolesti – putem identifikacije obrazaca i povijesnih podataka -, što omogućuje zdravstvenim radnicima da brže identificiraju problem, ponekad čak i prije njegove manifestacije.

Mentalno zdravlje

Pojavljujući se gotovo kao izravna posljedica ove posljednje dvije godine u kojima živimo sve prostorno skučenije kod kuće, velik broj slučajeva vezanih uz probleme s mentalnim zdravljem može se istaknuti kao još jedan trend u medicini za ovu godinu.

Kako bismo dobili predodžbu o veličini “štete” koju je stvorila pandemija, istraživanje instituta Ipsos, koje je naručio Svjetski ekonomski forum, pokazalo je da je više od polovice intervjuiranih Brazilaca izjavilo da je njihovo emocionalno i mentalno zdravlje narušeno pogoršala od početka pandemije.

Mentalno zdravljeZbog tog konteksta, tretmani i tehnologije specijalizirani za ovu vrstu liječenja trebali bi dobiti još veći značaj u nadolazećim mjesecima.

Također je vrijedno napomenuti da je dostupnost terapija i specijalizirane skrbi koja se provodi na daljinu otvorila novi put u pokušaju da se promijeni ovaj scenarij, čak stvarajući kontekst u kojem se više ljudi uključuje i počinje tražiti tretman za rješavanje problema .

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime