Split1

0

PAHO slavi 120 godina aktivnog rada u promicanju zdravlja i dobrobiti

S kalendarom događaja definiranim za kataliziranje dijaloga o hitnim zdravstvenim izazovima u regiji Amerike, Panamerička zdravstvena organizacija (PAHO) započela je 17.2.22. kampanju kojom obilježava svojih 120 godina aktivnog rada u promicanju zdravlja i dobrobiti. biće.

Osnovan 22. prosinca 1902., pod vodećim načelom da zdravlje nije privilegija nego temeljno ljudsko pravo, PAHO je neumorno radio u borbi protiv bolesti, produžio život i promicao fizičko i mentalno zdravlje svih ljudi. u Americi, ostavljajući nitko iza.

Kampanja povodom 120. obljetnice ima za cilj potaknuti napore u zagovaranju strategija usmjerenih na pravednost za univerzalni pristup i pokrivenost zdravstvenim uslugama te promicati hitnu potrebu za snažnim zdravstvenim sustavima koji su dovoljno spremni i imaju dovoljno resursa za rješavanje trenutnih i budućih zdravstvenih izazova.

  1. Planiran je čitav skup događaja, počevši s virtualnim dijalogom na temu „Međuovisnost između zdravlja, socijalne zaštite i gospodarstva” u ožujku 2022.
  2. Također će se održati rasprave na visokoj razini o pitanjima kao što su jednakost i rodna ravnopravnost te proširenje kapaciteta za proizvodnju lijekova u regiji, ističući dugogodišnju suradnju između PAHO-a i njegovih država članica.

Godine 1902. vizija 10 država članica osnivača Međunarodnog sanitarnog ureda – agencije prethodnice PAHO-a – bila je snažno usmjerena na ključnu važnost zajedničkog rada na praćenju zdravstvenih uvjeta u lukama; proučavanje i istraživanje izbijanja bolesti kao što je žuta groznica;

  • osigurati najširu moguću zaštitu javnog zdravlja za suzbijanje bolesti;
  • i poticanje i provođenje osnovnih sanitarnih uvjeta i poboljšanja sanitarnih uvjeta kako bi se eliminirale infekcije i prijenosnici kao što su komarci, posebno u morskim lukama.

PAHO je ostao vjeran toj viziji, budući da su elementi misije njegovih osnivača i dalje dio trenutne i proširene misije vođenja strateških suradničkih napora među državama članicama i drugim partnerima za promicanje jednakosti u zdravlju, borbu protiv bolesti, poboljšanje kvalitete i produljenje živote naroda Amerike.

Povodom obljetnice pokrenuta je web stranica s cjelokupnom poviješću Organizacije.

Pandemija Covid-19 promijenila je logiku svih sektora društva. Međutim, nedvojbeno se pokazalo da je najpogođenije područje zdravstveni sektor. Nakon dvije godine s nekoliko transformacija i napretka do kojih je došlo kao rezultat nove bolesti, koja na sreću već pokazuje znakove veće kontrole, očekuje se da će 2022. godinu obilježiti još više konsolidacija i napretka u sektoru.

Povodom obljetnice pokrenuta je web stranica s cjelokupnom poviješću OrganizacijeIz tog konteksta zahlađenja pandemije i vraćanja života u normalu, naveo sam pet trendova koje treba promatrati u zdravstvenom području ove godine, koju ćemo, nadamo se, nazvati “prvom postpandemijom”. Provjeri:

Usluga na daljinu

Uz potrebu ostajanja kod kuće zbog socijalne distance, društvo se našlo u potrebi tražiti alternative za obavljanje svakodnevnih aktivnosti na daljinu. U tom smislu, telemedicina je dobila ogroman prostor u sektoru dopuštajući da se konzultacije i tretmani nastave odvijati čak i bez da je liječnik osobno s pacijentom.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime