Općinski fond za zdravstvo

0

U prijedlogu proračuna također je predviđeno 249,8 milijuna R$ za upravljanje bolničkim medicinskim materijalom u bolničkoj, hitnoj i hitnoj skrbi te još 240 milijuna R$ za program Avança Saúde SP, koji proširuje, reformira i prekvalificira zdravstvenu opremu.

  • U zdravstvenom nadzoru, zajedno, održavanje i rad te proširenje, obnova i prekvalifikacija jedinice moraju imati 152,7 milijuna R$.
  • Drugi značaj su sredstva osigurana za SAMU (Služba hitne medicinske pomoći), koja bi trebala imati 85,2 milijuna R$ za održavanje i rad službe za sljedeću godinu.

U odjelu za zdravlje životinja 26 milijuna R$ predviđeno je za održavanje i rad.

Projekt također uključuje naznaku od 20,8 milijuna R$ za zaposlenike angažirane u HSPM-u (Općinska bolnica za javne službenike) i 16,7 milijuna R$ za održavanje i rad usluga za STD/AIDS.

Općinski fondovi su instrumenti koji koncentriraju određena sredstva za provedbu specifičnih općinskih aktivnosti ili projekata.

U São Paulu, općinski zdravstveni fond, koji je osnovan općinskim zakonom br. 13.563/2003 i reguliran općinskom uredbom br. 44.031/2003, djeluje kao modalitet upravljanja resursima financijske i računovodstvene prirode namijenjen ugradnji, konsolidaciji i održavanju SUS (Sistema Único de Saúde) u glavnom gradu São Paula i povezan je s općinskim odjelom za zdravstvo.

  1. Projekt zakona o godišnjem proračunu još uvijek je na analizi u Komori São Paula i može pretrpjeti izmjene koje su predložili zajednica i vijećnici tijekom njegove obrade.
  2. Na taj način se može promijeniti iznos predviđen za Općinski odjel za zdravstvo.
  3. Stoga, pratite i doprinesite slanjem svojih prijedloga putem internetske stranice Budget 2022, koja također nudi najnovije vijesti o obradi prijedloga.

Smanjite nagomilanu potražnju za specijaliziranim konzultacijama i ispitima, proširite osnovne jedinice Cassino, Rita Lobato i Santa Tereza. Ovo su neki od ciljeva koje do kraja godine moraju postići menadžerski timovi Odjela za zdravstvo Rio Grandea.

Ovaj tjedan, na sastanku sa svojim menadžerima, tajnica Zelionara Branco postavila je cilj postići 80% predloženih ciljeva za Godišnji zdravstveni program (PAS) u 2022. Od sada će se novi evaluacijski sastanak održavati svakih 45 dana.

  1. Među planiranim radovima za primarnu zdravstvenu zaštitu je i dogradnja još jedne nekretnine za proširenje obuhvata usluge temeljne jedinice Casino.
  2. Odjel također želi obnoviti i proširiti UBSF Rita Lobato, kao i onaj u četvrti Santa Teresa. Za upravljačku osovinu očekuje se da će do kraja godine moći smanjiti za 60%, potisnutu potražnju za specijalističkim konzultacijama kao i za ispitima.

Drugi cilj je modernizacija voznog parka za zbrinjavanje pacijenata

PAS 2022 I KOMUNALNI PLAN

Drugi cilj je modernizacija voznog parka za zbrinjavanje pacijenataGodišnji zdravstveni program 2022. dio je aktivnosti predviđenih općinskim planom 2022./2025. u skladu sa Zakonom o godišnjem proračunu (ZGO). Plan je pripremljen od predkonferencije i XI Općinske zdravstvene konferencije, 2021.

  1. godine, a kasnije i od strane za tu svrhu imenovane Multidisciplinarne komisije.
  2. Općinski plan 2022/2025 i PAS 2022 analiziraju Općinsko vijeće za zdravstvo.

Četiri osi čine općinski plan 2022./2025.: primarna zdravstvena zaštita, srednja i visoka složenost, zdravstveni nadzor i upravljanje. Za svaku os definirano je nekoliko ciljeva, poput proširenja i obnove jedinica te kvalifikacije programa Tajništva.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime