Svjetski dan oralnog zdravlja 2022

0
Rate this post

Od pametnih vozila hitne pomoći do agilnije telemedicine, očekuje se da će dolazak tehnologije imati pozitivne učinke daljnjim optimiziranjem rada strojeva i uređaja.

Tehnološka rješenja u bolničkom menadžmentu

Korištenje tehnologije u zdravstvu nedvojbeno ima značajan utjecaj na rutinu medicinskih sestara, liječnika, pacijenata i drugih zdravstvenih djelatnika. Međutim, prednosti se mogu proširiti i na upravljanje bolnicom.

Nemali broj zdravstvenih ustanova je patio od nedostatka osoblja tijekom pandemije COVID-19. U tom smislu, korištenje AI može podržati u različitim područjima, kao što su administracija, čišćenje i daljinska dijagnostika, među ostalim segmentima.

  1. Dolazak 5G može dodatno optimizirati upravljanje u sektoru zdravstva u budućnosti.
  2. To će se dogoditi kada, u kombinaciji s rješenjima umjetne inteligencije, ponudi mogućnost obrade i analize velike količine medicinskih podataka.
  3. Te će se informacije često prikupljati iz različitih izvora.

Pristup tim podacima poboljšat će donošenje odluka i sigurno će povećati međuindustrijsku suradnju. Time će biti moguće potaknuti kliničku inovaciju i čak dovesti do dijeljenja resursa između različitih institucija, bilo javnih ili privatnih.

Zaključak

Uspon digitalnih rješenja u zdravstvu bio je poznat tijekom pandemije COVID-19. Imajući to na umu, scenarij ne samo da je razotkrio stare nedostatke u sustavima industrije, već je i pojačao potrebu za inovacijama temeljenim na tehnologiji kako bi se zadovoljili zahtjevi koji se do tada nisu činili hitnima.

  • ZaključakU tom smislu, Cloud Computing, Internet of Things i Big Data, tehnologije koje nudi Vivo Empresas, napravile su i nastavit će činiti razliku.
  • Ovi trendovi zdravstvene tehnologije samo su početak. Još ćemo vidjeti mnoge pomake, a većina će sigurno postati dio zdravstvenih usluga.

Glavna uprava za zdravstvo, Mreža školskih knjižnica i Nacionalni plan čitanja 2027. obilježavaju ovaj dan i pozivaju odgajatelje i učitelje da promiču inicijative čija je tema oralno zdravlje, koristeći postojeće resurse u školskim knjižnicama i na ovom portalu. Čitanje, crtanje, slikanje, glazba, gluma, ples, kuhanje i beskrajne rekreacijske aktivnosti mogu poslužiti za promicanje pismenosti i zdravlja.

Za učenike 4. razreda pokrenuli smo prijedlog neodoljive aktivnosti: pisanje „Dnevnika jedne četkice za zube“. Sada pogledajte ovdje.

Svjetski dan oralnog zdravlja, koji je ustanovila Međunarodna stomatološka federacija (FDI), obilježava se 20. ožujka. Cilj mu je dati vidljivost i osnažiti važnost održavanja oralnog zdravlja tijekom života i njegov utjecaj na opće zdravlje. Uz informacije, ponašanje koje poboljšava zdravlje i nadzor zdravstvenih radnika, oralne bolesti mogu se izbjeći i, ako je potrebno, rano liječiti.

Moto usvojen za trogodišnji period 2021.-2023., “Ponosni smo na vaša usta”, poziva na proaktivnost i odgovornost svakoga, u zdravlju, dobrobiti i kvaliteti života.

Proračun Općinskog odjela za zdravstvo – koji u proračunskom dijelu odgovara iznosu izračunatom za Općinski zdravstveni fond – procjenjuje se na 14,2 milijarde R$ za sljedeću godinu. Iznos je sadržan u PL (Prijedlog zakona) 669/2021, Zakona o godišnjem proračunu, koji procjenjuje prihode i utvrđuje prihode za grad u 2022. godini.

Od procijenjenog iznosa, 2,3 milijarde R$ trebalo bi dodijeliti općinskom sustavu regulacije, kontrole, procjene i revizije SUS-a. Što se tiče održavanja i rada u primarnoj zaštiti, specijalnosti i nadzora farmaceutske skrbi, PL osigurava 286,8 milijuna R$.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime