Nazor Publika nas je izvukla iz rupe

0
Rate this post

Korištenjem tehnologije pacijenti bivaju upozoreni, primjerice, kada je vrijeme za zamjenu lijekova ili zakazivanje pregleda kod liječnika. Uz Cloud Computing olakšava se dijeljenje informacija i postiže se agilnost.

Virtualna servisna rješenja

Prema globalnom istraživanju potrošača koje je provela konzultantska kuća PwC, ispitanici su zainteresirani za održavanje skrbi na daljinu putem telekonzultacija, čak i kada postoji mogućnost konzultacija licem u lice. U tom smislu rješenja virtualnih usluga predstavljaju se kao trend za 2022. godinu.

U kontekstu u kojem će se povećavati broj ljudi koji će pribjeći ovoj vrsti usluge, bitno je usredotočiti se na aspekte kao što je povezivost kako bi se proširio pristup ovom sustavu. Osim toga, teme kao što su privatnost i zaštita zdravstvenih podataka još su više na dnevnom redu, pojačavajući važnost kibernetičke sigurnosti.

Virtualna, proširena i pomiješana stvarnost

Virtualna stvarnost, proširena stvarnost i pomiješana stvarnost primjeri su računalno generiranih svjetova koji mogu značajno poboljšati način na koji se prakticira medicina.

Zdravstveni djelatnici mogu pomoću ovih tehnologija, primjerice, planirati operacije, terapije i analizirati vjerojatne rezultate različitih postupaka putem računalne simulacije. Proširena stvarnost također se može koristiti za obuku zdravstvenih radnika i testiranje novih laboratorijskih operacija, na primjer.

U intervjuu za UOL, Peggy Johnson, izvršna direktorica tvrtke za tehnologiju proširene stvarnosti Magic Leap, govorila je o nedavnim naporima tvrtke u području zdravlja, s idejom stvaranja ordinacije u proširenoj stvarnosti.

  • Prije odlaska u operacijsku salu liječnik će uz podršku 3D mapa mozga moći planirati kako će se intervencija izvesti.
  • Tijekom operacije, ideja je da stručnjak može koristiti slušalice tvrtke i imati informacije s drugih ekrana dok vidi pravi mozak na operacijskom stolu.
    ioMT
  • U kombinaciji s telemedicinom, Internet of Things (IoT) izveden je iz Internet of Medical Things, u slobodnom prijevodu.

IoMT uređaji i aplikacije igraju središnju ulogu u praćenju i prevenciji kroničnih bolesti budući da nosivi uređaji kao što su ručni monitori otkucaja srca omogućuju liječnicima da daljinski prate svoje pacijente.

AI i strojno učenje

Umjetna inteligencija može se koristiti u potrazi za novim lijekovima i mogućim tretmanima za postojeće bolesti. Klađenjem na ovu tehnologiju zdravstvene tvrtke smanjuju troškove, uglavnom zato što ne moraju ulagati u fizičke testove, već u simulacije kako bi postigle rezultate koje traže.

AI i strojno učenjeKorištenje virtualnih pomoćnika za praćenje pacijenata; personalizirana dijagnoza i liječenje raka te skraćivanje razvojnih ciklusa lijekova među su prednosti korištenja umjetne inteligencije i strojnog učenja u zdravstvu.

Veliki podaci i prediktivna analitika

Bočna snimka djevojke bijele rase koja pametnim telefonom provjerava zdravstvene parametre Nosiva rješenja posvećena medicinskom nadzoru mogu pacijentu donijeti udobnost i mobilnost

  1. Napredne baze podataka i analitičke tehnologije sve više pokreću velike podatke u zdravstvenoj industriji.
  2. Korištenje nosivih uređaja generira bezbroj informacija koje se mogu koristiti, primjerice, za medicinske dijagnoze.
  3. Uz prave alate, zdravstvo može koristiti podatke za donošenje odluka koje pomažu pacijentima brže i točnije.
  4. Tehnologija igra središnju ulogu kada je riječ o trendovima u zdravstvu u 2022.
  5. Uz rješenja kao što su Cloud Computing i Big Data, očekuje se da će 5G također imati značajan utjecaj na sektor, uz interakciju koja pokreće povezanost.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime