Zdravstvene tehnologije koje su tu da ostanu

0
Rate this post

Promjene koje je zahtijevao pandemijski scenarij bile su moguće jedino ulaganjem u digitalizaciju. U tom smislu ističu se inicijative poput aplikacije TraceTogether, prvog rješenja u svijetu za otkrivanje COVID-19, koje predvodi vlada Singapura.

 1. Također, projekt za sprječavanje pandemije korištenjem tehnologije iz grada Taipeija, Tajvan, koji je smanjio registraciju operacija na papiru.
 2. Ovo su upečatljivi primjeri kako su digitalna rješenja napravila razliku u scenariju pandemije.
 3. Nije ni čudo, obje su inicijative nagrađene na IDC Smart City, Asia Pacific Awards 2021., u kategoriji Javno zdravstvo i socijalne usluge.

Čak i unutar promjena nakon 2022., prema Deloitteovoj anketi Global Healthcare Outlook 2021, zdravstvene tvrtke prelaze na računalstvo u oblaku. Osim toga, proširuju korištenje podataka i alata za analizu za kontrolu troškova. Studija otkriva da je potrošnja u oblaku porasla za 11% u drugom kvartalu 2020. u usporedbi s istim razdobljem prethodne godine. Prijelaz na Cloud, prema istraživanju, pomaže:

Izradite skalabilnu virtualnu radnu površinu

 • Omogućite javljanje i rad na daljinu
 • Trendovi zdravstvene tehnologije u 2022

Zdravstveni scenarij se promijenio i trend je da će se 2022. te promjene intenzivirati. Kao rezultat toga, očekuje se da će uključivanje ljudi u donošenje odluka u zdravstvu nastaviti rasti. Također je vjerojatno da će se usvajanje virtualnih upita nastaviti širiti, kao i korištenje Big Data.

Među trendovima koji se očekuju za 2022. su korištenje višekanalne strategije od strane trgovaca u industriji, “nosivi” zdravstveni alati i virtualna rješenja za skrb, uključujući korištenje robota.

 1. Pogledajte neke od vrhunskih trendova u zdravstvenoj tehnologiji.
  Višekanalna strategija za prodavače zdravstvenih proizvoda
 2. Većina igrača u maloprodaji zna da stjecanje povjerenja potrošača uključuje konsolidaciju njihove prisutnosti u više kanala.

U tom smislu, mobilni i stolni oglasi tek su početak.

 • U tom smislu, mobilni i stolni oglasi tek su početak.Kako biste prodali više i doista privukli pozornost potencijalnih kupaca, ključno je ulagati u višekanalnu strategiju.
 • Konkretno u području zdravlja, potreba za prilagodbom poslovanju u više kanala prilika je da budete spremni iskoristiti tržište koje se brzo širi, osobito nakon pandemije.

Prema istraživanju McKinseyja, provedenom 2020. i objavljenom 2021., sa 7500 potrošača u 6 zemalja, 79% ispitanika smatra da je dobrobit važna, dok 42% smatra da je to prioritetno područje. Medicinski uređaji, zdravstvene usluge na daljinu i uređaji za praćenje tjelesne aktivnosti i sna spadaju u ovu kategoriju dobrobiti.

Prema ovoj studiji, potrošači namjeravaju ulagati više u proizvode i usluge povezane s blagostanjem u 2022. Međutim, kako bi se iskoristio trend, potrebno je kladiti se na personalizaciju, osim na diverzifikaciju kanala.

Za to je prikupljanje i analiza podataka izvrstan saveznik za učinkovito upoznavanje kupaca i ponudu nečega prilagođenog za njih.

„Nosivi“ i digitalni zdravstveni alati

Monitor za analizu kvalitete sna, sat za praćenje otkucaja srca i aplikacije za upravljanje zdravljem. Pandemija nije samo povećala upotrebu digitalnih uređaja, već je potaknula i rast digitalnih platformi. Podaci prikupljeni ovim uređajima mogu biti korisni u svakodnevnom životu pacijenta, a mogu poslužiti i kao vodič u slučaju potrebe.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime