Službeno je odlučeno: Porin će se opet održati u Splitu!

0

Uprava Porina je posao Splita, kao i Splitsko-dalmatinske regije, prepoznala kao jedan od najpovoljnijih, zbog čega je taj grad odabrala za domaćina 23. dodjele glazbene nagrade Porin. U konkurenciji su bili Poreč, Opatija, Osijek i Zagreb, no s obzirom na ponuđeno odabrano je da Split ponovno ugosti umjetnike na počasnoj manifestaciji 17. ožujka 2016.

– Porin je jako bitan za grad Split kao uhodana pjesmarska lokacija i za otvaranje turističke predsezone.

Veselimo se što će se ova manifestacija ponovno održati u našem gradu – rekao je dogradonačelnik Splita Goran Kovačević.

Split je tako već drugu godinu zaredom bio grad domaćin natjecanja najvitalnije hrvatske popevke, a Grad se i ove godine potrudio organizirati samu prigodu koja će, nema sumnje, i ove godine poslužiti kao izvrsna promocija, ali će dodatno obnoviti proljetno razdoblje posjetitelja.

No, to nije sve, prisjetimo li se posljednje počasti: kako smo pisali, prvi splitski Porin napunio je 12 hotela, u kojima je 1029 posjetitelja uložilo 1143 noćenja, za što je plaćeno 361.655,31 kunu plus barel.

  1. Uprava Porina je kvartovskim tvrtkama (odgovornim za transport, tisak, opremu, marketing, rasvjetu, zaštitu, ugostiteljstvo…) isplatila praktički 400.000 kuna (sa PDV-om), dok je preko 550 “Porinovaca”, bez obzira na očajne vremenske uvjete, stanju, ostalo minimalno 450 tisuća kuna za vanpansionske troškove u gradu.
  2. Tonči Barišić, jedan od Porinovih glavnih operativaca i direktor oglašavanja, napomenuo je da je posredna marketinška korist za grad Split bila ogromna, s obzirom na to da je izravni prijenos iz Splita u udarnom terminu na HRT1 bio vrlo popularan, te značajna raznolikost.

Publike priklonilo se reprizi na HRT2. Uz to, Porin je imao tridesetak medijskih pratitelja, Porinove web stranice, ali i društvene mreže (Facebook, Twitter, Instagram, Youtube, Flipboard, …) imale su izvrstan promet, pa je, prema Barišićevim riječima, ukupna medijska vrijednost zapravo značajno iskorištena. od strane grada Splita (kao grada pjesme) premašuje 2,2 milijuna kuna.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime