24sata

0
Rate this post

Umjetna inteligencija

U okviru ovog predmeta Cripa bira četiri istaknute podteme. “Kao trendove za nadolazeću godinu možemo navesti smanjenje liječničkih pogrešaka kroz podršku kliničkom odlučivanju, povećanu dijagnostičku točnost, robote za angažman pacijenata u liječenju (praćenje) te obavijesti i upozorenja o liječenju”, nabraja specijalist. “

Umjetna inteligencija igrat će središnju ulogu u životu liječnika u nadolazećim godinama. Liječnički alati će se nedvojbeno povećati, čime će prljavi posao učiniti algoritmi umjetne inteligencije, ostavljajući liječnicima na raspolaganju najbolje moguće scenarije za donošenje odluka utemeljenih na dokazima”, objašnjava Cripa.

Tehnologije za mentalno zdravlje

Ovdje Cripa također navodi tri glavne podteme: gamifikacija, online praćenje simptoma i terapija potpomognuta aplikacijama (chatbotovi i analiza glasa i uzoraka). “To je jedno od područja koje će imati najviše koristi od novih tehnologija.

Neće proći dugo prije nego što koncept ‘bavljenja terapijom’ poprimi nove razmjere.

Postupno nećemo imati samo tradicionalne tjedne sesije (koje su se u pandemiji već odvijale virtualno), nego ćemo također imati sve stalnije i učinkovitije praćenje putem ovih novih alata”, zaključuje stručnjak.

  • FenaSaúde ističe izazove i mogućnosti dodatnog zdravlja tijekom sudjelovanja u Hospitalaru 2022
  • Događaj je okupio stručnjake u dnevnom redu svrhovitih rasprava za razvoj zdravstva u zemlji
  • 20. svibnja 2022. – Događaji

Alternative za proširenje pristupa dopunskom zdravstvu, važnost zdravstvenih planova za gospodarstvo zemlje i učinci eskalacije zdravstvenih troškova bili su među glavnim točkama rasprave na seminarima i panelima u kojima je sudjelovao FenaSaúde (Nacionalna federacija dopunskog zdravlja) na Hospitalar 2022.

Manifestacija koja se održava od 17. do 20. svibnja najveće je okupljalište na nacionalnom zdravstvenom tržištu.

Prvog dana, 17. 5., izvršna direktorica FenaSaúde, Vera Valente, sudjelovala je na panelu „Regulacija, mogućnosti i izazovi sektora“, koji je promovirao TM Jobs, zajedno s direktorom-predsjednikom ANS-a (National Supplementary Health Agencija), Paulo Rebello, i voditelj IESS-a (Institut za dopunske zdravstvene studije), José Cechin.

“Zdravstveni planovi su poput spremnika vode koji navodnjavaju cijeli zdravstveni sustav. Trenutačno 83% prihoda privatnih bolnica u zemlji dolazi od zdravstvenih planova, tržišta koje predstavlja 3% BDP-a, prometuje 245 milijardi R$ godišnje i stvara 4 milijuna radnih mjesta”, rekla je Vera Valente, ističući važnost operatera za nacionalnu ekonomsku i zdravstvenu situaciju.

  • Drugog dana, 18. svibnja, FenaSaúde je bio prisutan na seminaru koji je organizirao ANAHP (Nacionalna udruga privatnih bolnica), na kojem je predstavljena dosad neviđena anketa koju je proveo DataPoder o percepciji Brazilaca o zdravlju.
  • Rad pod nazivom “Zdravlje koje Brazilci žele” pokazuje da više od 80% ispitanika zdravstvene planove vidi pozitivno, a 53% kao izvrsne i dobre. Najbolje ocjene su u regiji Sjever, gdje je zadovoljno 64% stanovništva.

Događaj je okupio i predstavnike zdravstvenih kampanja kandidata za predsjednika Republike

Prisutni su bili Denizar Vianna, profesor na Medicinskom fakultetu Državnog sveučilišta u Rio de Janeiru (UERJ) i bivši tajnik za znanost, tehnologiju i strateške inpute Ministarstva zdravlja (SCTIE);

  1. Događaj je okupio i predstavnike zdravstvenih kampanja kandidata za predsjednika RepublikeHumberto Costa, senator i sadašnji predsjednik Komisije za ljudska prava Senata;
  2. Leandro Piquet, profesor i koordinator Partido Novo Programa;
  3. i Osmar Terra, federalni poslanik (MDB), uz izvršne direktore raznih subjekata u sektoru.

Za moderaciju je bio zadužen Antônio Britto, izvršni direktor ANAHP-a. Predstavljajući FenaSaúde, izvršni direktor istaknuo je važnost proširenja integracije između SUS-a i dopunskog zdravlja, kako bi se proširila i poboljšala brazilska zdravstvena skrb.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime