Fitch smanjio ocjenu za est slovenskih banaka

0
Rate this post

Novo kvantitativno “ja” – “generacija genoma”

Imat ćemo novi tip pacijenta, svjesnijeg i aktivnijeg, potrošačkog ponašanja. Bit će bolje informiran o svom genetskom profilu, bolestima (koje ima ili bi se mogle razviti) i učinkovitosti liječenja.

Taj će pacijent koristiti informacije i podatke o vama i pružateljima zdravstvenih usluga kako bi dobio najbolji tretman u vrijeme, na mjestu i po cijeni koja je prikladna za tog pacijenta. Ovaj će pacijent koristiti nosivu opremu koja neće samo pratiti, već će biti proaktivna i preventivna.

Tehnologija za smanjenje troškova i skrb usmjerenu na pacijenta

Sve veći broj bolnica usredotočit će se na skrb izvan svojih zidova, u kući pacijenata ili u ambulantama. Zdravstveni djelatnici koristit će kognitivne tehnologije za pružanje integrirane skrbi osmišljene za potrebe pacijenata.

Pacijenti sa složenim i akutnim stanjima liječit će se u pametnim digitalnim bolnicama. Digitalna bolnica optimizirat će sve aspekte skrbi, od iskustva pacijenata do pozadinskog ureda, smanjujući troškove i poboljšavajući ishode.

Nova era u farmaceutskoj industriji

Farmaceutske tvrtke primjenjivat će lean model kako bi stvorile više resursa za istraživanje i razvoj i isporučile isplativije medicinske inovacije. Tvrtke će proći kroz tri faze evolucije: prvo će kodirati i standardizirati svoje procese, zatim će ih automatizirati i na kraju će koristiti umjetnu inteligenciju i strojno učenje kako bi dodatno povećali svoju produktivnost. To će smanjiti vrijeme razvoja, poboljšati usklađenost i povećati predvidljivost procesa.

  1. Još uvijek smo na početku 2022. godine, ali bitno je razmišljati o aktivnostima strateškog planiranja koje imaju za cilj poboljšati perspektivu rezultata u području upravljanja zdravljem.
  2. Uglavnom, nakon dvogodišnjih refleksa globalne pandemije bez presedana u posljednje vrijeme.
  3. U 2020. menadžeri diljem svijeta patili su od posljedica izazvanih izbijanjem Covid-19, prisiljeni upravljati svojim tvrtkama na neugodan način dok su se prilagođavali novoj stvarnosti.

S druge strane, 2021. donijela je prva cjepiva koja se bore protiv virusa, zbog čega je nekoliko zemalja prošlo kroz proces “renormalizacije” svojih običaja, vraćajući se na ono što su radile. To je generiralo nagrade za menadžment u zdravstvu, koji je prvi put u nekoliko mjeseci zabilježio rast sektora, donoseći zanimljiv oporavak za poduzetnike koji rade u bolničkom sektoru.

Za 2022. procjenjuje se da će kategorija nastaviti rasti

No, ono što se vidi do ovog početka veljače, jesu relevantni zahtjevi pacijenata u klinikama i bolnicama, koji traže obavljanje specifičnih pretraga i usluga. Ovo pokazuje pozitivan scenarij s velikim mogućnostima za širenje.

  1. Za 2022. procjenjuje se da će kategorija nastaviti rastiStoga je važno izraditi strateško poslovno planiranje za prevladavanje nesreća uzrokovanih pandemijom, s ciljem zaštite financijskog zdravlja i stabilnosti pothvata.
  2. Također je potrebno razumjeti nijanse i promjene na tržištu.

Predviđanje problema i stvaranje metoda za njihovo izbjegavanje je nešto što je revitaliziralo nekoliko tvrtki, au području zdravlja to nije ništa drugačije. No, valja napomenuti da se ove transformacije moraju dogoditi zbog boljeg iskustva za pacijente, smanjenja trajanja boravka u bolnici i rješavanja problema na praktičan način.

O Dr. Eber Feltrim

Specijalist poslovnog menadžmenta za područje zdravstva, karijeru je započeo u Assisu (SP). Nakon nekoliko godina primijetio je otvaranje niše koje ljudi nisu bili svjesni, poslovnog savjetovanja i marketinga za područje zdravstva. Zbog interesa za predmet, odustao je od posla stomatologa, svoje početne obuke i osnovao SIS Consultoria, specijaliziranu za razvoj i upravljanje klinikama.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime