Najnoviji rezultati anketa nakon obrađenih 5 jedinica: HDZ i SDP u mrtvoj trci

0
Rate this post

Veliko predizborno istraživanje koje je za Dnevnik Nove TV provela agencija Ipsos Puls na uzorku od oko 400 ljudi u svakoj izbornoj jedinici daje puno više faktora za vjerovanje da će politički izborni rezultat biti izrazito ograničen.

U utorak su objavljeni rezultati za 4., 8. i 10. izbornu jedinicu u kojima bi se razlika između oba vodeća sindikata mogla svesti na samo jedan mandat.

U 4. izbornoj jedinici HDZ-ova koalicija (35%) osvaja 6 obaveznih, SDP-ova (30%) 5 obaveznih, dok HDSSB (11%) 2 obavezna. PUNO (5%) može osvojiti jedan mandat, uz Živi zid (5%). Ako i MOST i Živi zid dobiju po jedan mandat, HDSSB-u bi mogao biti povjeren samo jedan zastupnik.

  • U 8. izbornoj jedinici Hrvatska širi (43%) osvaja sigurnih 7 zahtjeva, dok Domoljubna zajednica (16%) osvaja 3.
  • IDS (17%) osvaja 3 mandata, kao i većinu (6%) 1. Ipak, , moguće je da se traži od HDZ-a i IDS-a najvjerojatnije Živom zidu (5%) te također listi Milana Bandića (4%).

U X. izbornoj jedinici HDZ-ova Domoljubna zajednica (38%) osvojila je 7 mandata, SDP-ova koalicija Hrvatska širi (29%) osvojila je 5 mandata, dok je jedna od najnezavisnijih lista osvojila 2 mandata (15%). Dva mandata su granična, od kojih jedan može ići Živom zidu, a jedan dodani MOST-u.

Nakon rezultata u te tri izborne jedinice, ali i u dva sustava za koje su u ponedjeljak objavljeni ishodi, u Hrvatskom saboru koalicija Hrvatska raste sigurno bi imala 30, Domoljubni savez 29, MNOGI 5, IDS 3, HDSSB 2, a također Živi zid 1 obavezno.

Usporedbe radi, prema istraživanju tvrtke Promocija plus za RTL, koje je nedavno provedeno na uzorku od tisuću građana u svakoj izbornoj jedinici, u četvrtoj izbornoj jedinici Domoljubna zajednica osvaja 7 mandata (6 fiksnih, jedan može u HDSSB). ), Hrvatska koalicija se širi dobiva pet, a i HDSSB dva potrebna.

U 8. izbornoj jedinici ishodi su jednaki kada je riječ o predizborima – Hrvatska raste i osvaja 7, Domoljubna koalicija i IDS osvajaju po 3 obavezna. Kako prenosi Promo plus, granične mandate imaju mnogi i stranka Milana Bandića.U 10. izbornoj jedinici Domoljubna zajednica osvaja 7, Hrvatska se širi za 6, kao i Većina za 1, s tim da Mnogi imaju priliku osvojiti dodatni mandat nauštrb SDP-ove zajednice.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime