Simić: Tito je u Španjolskoj ubio više komunista nego Franco; Končar: Simić lupeta!

0

Poput Staljina i također NKVD-a, Josip Broz Tito vodio je ‘napravu za likvidaciju komunista’, koja je eliminirala trockiste, a također i jugoslavenske komuniste koji su stajali na putu Titu da dođe na čelo KPJ.

  • Otkriven je jedan od najčuvanijih trikova biografije Josipa Broza – Tito je eliminirao komuniste tijekom Španjolske građanske bitke, od 1936. do 1939. godine.
  • Za ovo vještačenje bavio se reporter Pero Simić, autor niza knjiga koje otkrivaju tajnu Titovu biografiju.
  • Josip Broz Tito je, po želji Staljina, ali i NKVD-a, stao na čelo “Sustava komunističke likvidacije”.

Taj sustav, koji je eliminirao trockiste, kao i jugoslavenske komuniste koji su Titu stajali na putu da završi na čelu KPJ, prema oporuci Pere Simića za beogradski “Press”, pobio je mnogo više komunista nego cijela Francova vojska zajedno.

Beogradski reporter osvrnuo se na ovu informaciju u Arhivu Slovenije, koji čuva neobjavljeni rukopis Vladimira Dedijera, najpoznatijeg Titova biografa, koji je oklijevao kakve će posljedice imati njegovo objavljivanje.

Sada se zapravo doznalo da su brojni prijeratni komunisti koji imaju status “odbačenih španjolskih boksača” zapravo pali na zahtjev Staljina, ali i Tita.

Tito je svoju dužnost u Španjolskoj građanskoj bitci pretvorio u najveću enigmu svoje biografije. Također kad bi se ratni prijatelji odnosili na njega, koji su tvrdili da su ga stvarno vidjeli tijekom Španjolske građanske bitke, on bi ostao uporan, opovrgavajući da je zapravo ikada prije vidio te muškarce.

Sada se zna zašto je o tome šutio i pobrinuo se da ta činjenica ne izađe u javnost. Kako bi sigurno svijet provjeravao vrsnog državnika, vođu nesvrstanih, čiji je cilj bila Nobelova nagrada za mir, kad bi se shvatilo da je riječ o likvidatoru koji je radio za Staljina – tvrdi Petar Simić.

  • Vladimir Dedijer osvrnuo se na te spoznaje u razgovoru s predratnim slovenskim komunistom Josipom Kopinićem, obavještajcem i čovjekom koji je imao značajnu ulogu u dovođenju Tita na čelo KPJ.
  • Prije smrti potvrdio je Dedijeru da je Tito nadzirao posao zloglasne IV. odjela NKVD-a, čija je zadaća bila “likvidacija protivnika u inozemstvu”.
  • Provjeru tog vještačenja Dedijer je magnetofonski snimio u neobjavljenom razgovoru s hrvatskim komunistom Leom Matesom, u čijoj je rezidenciji Tito ilegalno privremeno boravio.

Na pitanje koja je bila Titova dužnost u Španjolskoj, Leo Mates je odgovorio: – Radio je prljave poslove u Španjolskoj, koja je bila bitna škola za obuku Sovjetskog Saveza – vojna, strateška, ali i kadrovska. Tu je Tito “čistio narod”.

Reporter Petar Simić kaže da su se podaci o Titovoj funkciji u Španjolskoj prvotno pojavili u arhivi Mauricea Torresa, koji je tijekom cijele građanske bitke bio temeljni pomoćnik Komunističke partije Francuske, koja je nadzirala slanje svih povjerljivih odluka u Španjolsku koje su dolazile iz Moskva.

U tom arhivu ima detalja da je Tito bio “šef tima za likvidaciju u Španjolskoj”.

Sudionici tog kadroviranja bili su Hrvati Ivan Stevo Krajačić, Ivan Anton Srebrnjak, talijanski komunist Vitorio Vidali i također bosanski Srbin Veljko Begović. Nakon Torresove smrti, materijal tog dosjea je Dedieru otkrio Torresov biograf Albert Sobul.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime