OPTUŽNICA Hakirao mobitel i čitao mailove predsjednice SDP-a

0

Metropolitansko državno odvjetništvo u Dubrovniku podiglo je optužnicu protiv dosadašnjeg predsjednika Foruma mladih dubrovačkog SDP-a Nikše Klečka sumnjičeći ga za neodobrenu analizu e-mailova predsjednice dubrovačkih socijaldemokrata i Gradskog odbora Dubrovnik Olge. Muratti.

Iz DORH-a pojašnjavaju da je optužnica podignuta zbog počinjenja kaznenog djela povrede diskrecije, cjelovitosti te dostupnosti informacija, programa ili sustava računalnog sustava. Time je aktualiziran slučaj hakiranja iz srpnja 2010., kada je prekršitelja Nikšu Klečka vlastima prijavila Olga Muratti, koja ga je prethodno zamolila da prilagodi postavke privatne e-pošte na svom mobitelu.

Zbog toga je Muratti ponudila Klečki korisničko ime i zaporku za pristup e-pošti, no kada je saznala da se ti tajni podaci i dalje koriste bez njezine stručnosti i ovlaštenja, prijavila je “upad” u sustav policiji.

  • Radno mjesto dubrovačkog Općinskog državnog odvjetništva Klečka tereti ga da je, koristeći pristup Murattičinoj privatnoj e-pošti, provjeravao e-poštu na više događaja koristeći brzu ADSL internetsku mrežu s vlastitom lozinkom.
  • Tako je dana 13. srpnja 2010. poruku upućenu oštećeniku s jedne elektroničke adrese proslijedio trećoj osobi putem svoje digitalne adrese – navode iz ODO Dubrovnik.

Podsjećamo, Nikša Klečak je priznao da je prošlog ljeta sam vodio računa o postavkama na pametnom telefonu šefice države Muratte, ali bez korištenja njezinih osobnih podataka. Potom je dodao da je prijava policiji “demokratsko pravo šefa države SDP-a, kojeg cijeni kao stranačkog čelnika, te da se ne radi o ispitivanju bilo kakvih unutarstranačkih razmirica”.

Nitko nije kriv dok mu se ne sudi, pa tako ni Nikša Klečak.

Mislim da će pravne organizacije sigurno odraditi svoj posao. Osobno mi je teško palo što je netko dirao u moju osobnu privatnost, pa sam zato namjeravao raščistiti koliko i završiti.

Nisam zadovoljan što se sve ovo stvarno dogodilo, ali nije bilo drugog načina. Ni moja vlastita djeca ne čitaju moju poštu i mailove, pa ni stranac nema pravo na to – komentirala je predsjednica dubrovačkog SDP-a Olga Muratti optužbu protiv bivšeg slavljeničkog suradnika Nikše Klečka.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime