Možete se pobrinuti za dijabetičke probleme

0
Rate this post

Zašto bih trebao biti zabrinut u pogledu izbjegavanja dijabetes melitusa? Je li to nešto čega se mogu riješiti kada to dobijem? “Možete se pobrinuti za dijabetičke probleme i regulirati vrijednosti šećera u krvi. Također biste mogli vratiti vrijednosti u normalan niz. Ali jednom kada se otkrije da imate dijabetičke probleme, to neće nestati”, rekao je Jamieson.

Dijabetes melitus povećava rizik od srčanih problema kao i moždanog udara. To može dovesti do drugih ozbiljnih problema, kao što su otkazivanje bubrega, sljepoća kao i amputacija nožnog prsta, stopala ili noge.

“Osobe sa šećernom bolešću ulažu više u zdravstvenu skrb, imaju manje efektivnih godina, a propuštaju čak i više dana od osoba koje nemaju problema s dijabetesom”, rekla je.

Bez obzira ima li netko tip 1 ili tip 2 – početna stranica, kvaliteta života znatno je bolja ako se pojedinac učinkovito nosi sa svojim dijabetesom. Ako to ne učine, veća je opasnost od ozbiljnih komplikacija. Saznajte više o upravljanju dijabetesom.

Kako točno znati imam li problema s dijabetičarima, predijabetesom ili smjerom prema tim uputama? Simptomi dijabetičkih problema mogu uključivati osjećaj iscrpljenosti, tromosti i nedostatka energije. Razni drugi znakovi i simptomi mogu se sastojati od pretjerane žeđi, redovitog mokrenja i zamagljenog vida.

Jedini konačan način da saznate je testirati se. U tome vam može pomoći vaš zdravstveni centar.

Uspostava liječnika može vam pomoći da izbjegnete ili riješite dijabetes. Godišnji zdravstveni pregledi kod vašeg liječnika, koji se sastoje od analize krvi, sigurno će otkriti rane znakove dijabetesa, kao i predijabetesa. Vaš liječnik vam tada može pomoći da se pripremite za izbjegavanje ili praćenje bolesti.

Probir za dijabetes može uključivati pregled glukoze natašte (ne jesti niti konzumirati ništa osim vode 8-12 sati prije testa) ili pregled krvi A1C. Ako su vrijednosti ne jedenja veće od 100 ili je A1C veći od 5,6%, to može ukazivati na predijabetes. Ako ne jedete vrijednosti su iznad 126 ili je A1C veći od 6,4%. To može upućivati na dijabetes tipa 2.

Možemo li moje dijete ili ja dobiti dijabetes melitus zbog prejedanja šećera? Koja su još pogrešna uvjerenja povezana s dobivanjem dijabetesa?

“Postoje brojna pogrešna uvjerenja o tome što dovodi do napredovanja dijabetesa”, rekao je Jamieson. “Rašireno pogrešno shvaćanje je da će konzumiranje previše šećera sigurno stvoriti ili dovesti do dijabetesa.”

Dijabetes melitus je obično genetski uvjetovan, a može se pojaviti i kod inače zdravih i uravnoteženih osoba. Nezdrav način života može dodatno povećati opasnost od nastanka dijabetesa.

“Ipak, nitko tko stvara probleme s dijabetesom ne bi se trebao stvarno osjećati krivim ili se poraziti zbog toga”, rekla je. “Postoji mnogo ljudi koji vode nepoželjan način života i također imaju nekoliko prijetnji, no nikada ih ne razviju. “Za pojedince je ključno steći obrazovanje i učenje koje im je potrebno kako bi se nosili s njim. Oni koji se proaktivno nose sa svojim dijabetes melitusom mogu živjeti dugo, zdravo.”

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime