diabetes – kako se brinuti o sebi?

Zdrav način života: pridržavati se svih ispravnih navika ispravno ponašanje za zdrav i uravnotežen način života. Kao što znamo, zdravlje sada moramo graditi primjerenim ponašanjem za zdrav način života, no što sve to znači?

Prije svega to znači sjesti za stol i nahraniti se na u biti najprimjenjiviji način, počevši od doručka. Volim reći svojim pacijentima da se dobrobit gradi na stolu, u stvarnosti hranom možemo pomoći ili oštetiti svoje srce, um i sve različite organe i metode koje omogućuju našem tijelu da ostane zdravo.

Ograničite šećer i sol z diabetes

Trebate znati da su u današnje vrijeme kardiovaskularni problemi zbog viška šećera i soli koji su prisutni u našoj prehrani znatno porasli upravo zato što je njima nažalost bogata industrijska roba z diabetes. Samo proučite etikete raznih namirnica kako biste znali koliko je šećera u obliku raznih sirupa i soli prekomjerno prerađeno u svim jelima koja su trenutno na našim stolovima.

Pa kako se možemo držati podalje od viška šećera? Prije svega tako što ćete što manje kupovati ultraprerađena jela i prije svega tako što ćete ih u današnje vrijeme ne koristiti neprekidno. Stoga obratite pozornost na etikete i na izbor mnogo manje rafiniranih proizvoda! Moramo ograničiti konzumaciju cjelokupnog asortimana jela koja dolaze iz masovne prehrane i brzih obroka. Izbjegavanjem viška šećera omogućit ćete svom tijelu da zadrži nizak nivo inzulina, hormona koji je jedan od glavnih odgovornih za nakupljanje tjelesne masti, bilo da ga ima više u tijelu.

diabetes.hr je sada u vlasništvu slobodnadalmacija.com

Nadalje, u prehranu često unosimo previše soli jer je u namirnicama koje kupujemo ima u višku z diabetes; iz tog razloga moj savjet je da jela ne solimo previše i zamijenimo začinima koji će naše jelo učiniti ukusnim.

Nemojte zanemariti ni to da je hrana koju biramo neophodna za razvoj imunološkog sustava koji se 70% nalazi u crijevima. U tu svrhu vrlo je važno u prehranu unijeti vitamine slične vitaminima C, A, D i vitaminima B kompleksa. Za nadoknadu ovih komponenti potrebno je uvesti novije i prije svega sezonske namirnice jer samo u njima možemo otkriti vitamine i minerale koji su prisutni u većem rasponu. Također ne zaboravite jesti ribu nekoliko puta tjedno jer sadržava omega 3 koje su ključne za pravilno funkcioniranje stanica i brojne minerale zajedno s jodom koji potiče našu štitnjaču na bolje funkcioniranje.

SPAVANJE, SPORT I HIDRATACIJA: VAŽNOST ISPRAVNOG NAČINA ŽIVOTA

Dobar san također je vrlo važan za tijelo. Tijekom noći moramo obnoviti vitalnost i uspostaviti ispravne cirkadijalne ritmove; pa ako možda teško zaspimo otići ćemo na večeru s obrocima prvenstveno baziranim na kompliciranim ugljikohidratima, koji odgovaraju riži, ječmu, zobi, piru, diabetes i pšenici začinjenim dobrim ekstra djevičanskim maslinovim uljem za reklamiranje dobrog sna.

Kada govorim o primjerenom ponašanju za zdrav način života mislim i na prisutnost odgovarajuće količine tjelesne aktivnosti! U našem društvu većina pojedinaca obavlja jako sjedilačke poslove koji ih navode da dugo sjede ispred računala i zbog toga Svjetska zdravstvena organizacija preporučuje provođenje minimalno 150 minuta tjelesne vježbe tijekom tjedna. aerobik umjerenog intenziteta, ili minimalno 75 minuta intenzivnog vježbanja plus glavne rutine vježbe za jačanje mišićne skupine dva ili više puta tjedno.

Za sagorijevanje masti, našem tijelu je potreban kisik, a time i aerobna aktivnost, ali također želi povećati mišićnu masu kako bi to učinio diabetes, tako da morate raditi na svom mišićnom tkivu.

Očito je jednako važno hidrirati svakoga tijekom fizičke aktivnosti i tijekom dana jer kao što svi znaju naše tijelo se sastoji od 70% vode i bez nje naše stanice ne rade ispravno. Stoga je preporučljivo piti ne manje od dvije litre vode tijekom dana, po mogućnosti s niskim fiksnim talogom, a ako zapravo ne možete popiti toliko, pomozite si vrućim ili hladnim biljnim čajevima s okusom, ali cijelo vrijeme bez uključujući šećer.

Dakle, koja su pravila ponašanja za zdrav životni stil? Vježbanje, zdrava prehrana s novijim, kvalitetnim namirnicama, odgovarajuća hidratacija i suplementacija i vidjet ćete da ćete se stvarno osjećati bolje, što je vrlo važno i puni energije!

Pročitajte i deset prednosti vode

Zdrav životni stil: zlatne smjernice kojih se morate pridržavati. Glavna pravila koja se moraju pridržavati za točan način života su jednostavna, ali zahtijevaju upornost da se postigne cilj. Zdrav životni stil ne može se odvojiti od točnog plana prehrane, a pritom ne zaboraviti da su za postizanje odgovarajuće psiho-fizičke stabilnosti dodatno bitni briga o umu i unutarnje blagostanje. Osjećati se dobro krajnji je rezultat kombinacije čimbenika: emocionalnih, okolinskih, radnih i prehrambenih. Pronaći najbolju stabilnost izazov je svakog čovjeka. Otkrijte dodatno deset smjernica dobrobiti.

Što znači voditi zdrav način života?

Što znači voditi zdrav način života?Skup svih naših svakodnevnih radnji navodi nas da vodimo ili ne vodimo ispravan način života; sve što radimo, vidimo ili čujemo može utjecati na naše psihofizičko stanje. Ako je život također ishod iznenadnih događaja, jedini faktor koji moramo učiniti je djelovati na ono što ćemo kontrolirati. Usvajanje zdravog životnog stila stoga znači izbjegavanje svih ovih radnji opasnih za dobrobit našeg tijela, ispravnu konzumaciju i provođenje tjelesnih vježbi primjenjivih barem na vlastite tjelesne osobine.

Otkrijte deset prednosti vode. Dakle diabetes, ispod je navedeno 10 smjernica, od prehrane do kretanja, kojih bismo se uvijek trebali pridržavati kako bismo usvojili životni stil koji je primjeren koliko i potencijalno.

Bavite se tjelesnom aktivnošću Stručnjaci naglašavaju važnost prakticiranja ne manje od sto pedeset minuta tjelesne aktivnosti tjedno, dakle oko 20 minuta dnevno. Bilo da se radi o šetnji određenim tempom, koračanju ili vožnji biciklom, vaše mišićno tkivo i cirkulacija bit će vam zahvalni. Ograničite šećere i masnoće Prema mediteranskom režimu prehrane, šećeri i masnoće trebali bi zauzimati mali udio u obrocima. Radije birajte cjelovite žitarice, mahunarke i ribu, od mliječne robe dobro je ne pretjerivati sa sirom, jesti ga najviše dva puta tjedno, a ista preporuka vrijedi i za ružičasto meso, dok konzumaciju slatkiša ipak rezervirajte za posebne prilike.

  • Da sezonskom voću i zelenilu Izvori hranjivih vitamina i antioksidansa, sezonsko voće i povrće iznimno su čisti i noviji. Nije svatko svjestan da je svaka boja povezana s određenim korisnim tvarima: ako žuta označava prisutnost karotenoida, crvena je jamstvo likopena i antocijana. Zelena boja simbolizira folnu kiselinu, klorofil i magnezij, a plava vitamin C, kalij, magnezij i karotenoide.
  • Birajte zdrave izvore proteina Soja z diabetes (uključujući edamame i tofu), grah svih vrsta, leća, slanutak i grašak su obroci koje kardiolozi preporučuju jer se čini da nisu samo pretjerani u proteinima, već i dobri izvori od vlakana. Suprotno tome, kada je konzumacija ljubičastog mesa visoka, dolazi do porasta smrtnosti od srčanih problema, jednako kao iu indeksu tjelesne mase i opsegu struka, dva važna elementa prijetnje.
    Spavajte najmanje 8 sati dnevno Spavanje vam omogućuje da napunite baterije i dočekate sljedeći dan na apsolutno najbolji način, ali to nije sve. Mozak također treba nekoliko sati sna kako bi konsolidirao sjećanja na ono što se dogodilo tijekom dana.
  • Stoga je bolje zajamčiti dnevni odmor od najmanje osam sati.
  • Pijte najmanje 2 litre vode Voda je neophodna za život i elementarni je dio zdravog života. Uobičajeno tijelo odrasle osobe sastoji se od 60% vode, a čak i umjerena dehidracija od samo 2% tjelesne težine može negativno utjecati na kognitivni rad i fizičku učinkovitost. Navedena doza je jedna i pol litra vode dnevno, bolje dvije.