Imotski u ekstazi s rebicem na festu u rodnom kraju neocekivano banuli perisic strinic i bradaric pogledajte ludilo koje se ne da opisati rijecima

0

Softver za analizu medicinske slike

Medicinsko oslikavanje, koje koriste radiolozi, kardiolozi i patolozi za dijagnosticiranje raznih stanja, jedno je od najbržih područja otkrića u medicini. Složenost slika visoke razlučivosti kao što su X-zrake, CT i MRI skeniranja mogu otežati pravovremenu analizu.

Nedavno su se kliničari okrenuli umjetnoj inteligenciji kao načinu da pomognu učinkovito i točno dešifrirati velike količine testova. To pomaže liječnicima da bolje identificiraju određene bolesti, poput raka, i da ih učinkovitije liječe.

Revolucija pokretana umjetnom inteligencijom

Širina doprinosa umjetne inteligencije transformaciji zdravstvene industrije nadilazi granice kliničke skrbi. Većina zdravstvenih organizacija danas pati od onoga što se može nazvati “eksplozijom podataka”.

Imaju ogromnu količinu podataka pod svojom kontrolom i ona eksponencijalno raste. Osim toga, medicinska dokumentacija pacijenata uglavnom je pohranjena u obliku kompliciranih nestrukturiranih podataka, što ih čini iznimno teškim za obradu i analizu.

AI će se intenzivno koristiti za standardizaciju medicinskih podataka, bez obzira na format.

Vidjet ćemo više aplikacija usmjerenih na operativnu učinkovitost koje pomažu kliničarima automatiziranjem svakodnevnih zadataka i smanjenjem njihovog administrativnog opterećenja, oslobađajući ih da usmjere svoju energiju i talente prema nastojanjima koja su više usmjerena na čovjeka.

Automatizacija procesa opskrbnog lanca i financijskog upravljanja također će pomoći u uklanjanju rasipanja i otključavanju potencijala ljudskog kapitala.

Puna posvećenost u novom Statutu SNS

Novi Zakon o temeljnom zdravstvu omogućio je režim rada s punim radnim vremenom za zdravstvene djelatnike SNS-a, koji se Vlada sada obvezuje uokviriti 2022. godine, definirati ga, u kontekstu usvajanja novog Statuta SNS-a i stvoriti, od sada i u proračunskom smislu uvjete za njegovo dogovaranje i postupno usvajanje.

  • Puna posvećenost u novom Statutu SNSOva mjera ima za cilj ojačati SNS, poboljšavajući pristup skrbi.
  • Autonomija zdravstvenih službi za zapošljavanje stručnjaka
  • Ojačati autonomiju u upravljanju bolnicom, i to u smislu zapošljavanja zdravstvenih djelatnika, uz veću odgovornost i procjenu zadovoljstva korisnika i stručnjaka.
  • Izuzetan režim prekovremenog rada u hitnim službama
  • Vlada napreduje u stvaranju potrebnih uvjeta za postupnu zamjenu korištenja tvrtki za privremeni rad i podugovaranja zdravstvenih djelatnika zapošljavanjem, pod režimom podređenog rada, stručnjaka potrebnih za rad hitnih službi, u predanosti organizaciji , odgovornost i stabilnost vlastitih timova.
  • U tu svrhu nastavlja se proces reorganizacije hitnih službi, a do njegova završetka donosi se izvanredni sustav nagrađivanja plus prekovremeni rad.
  • Decentralizacija nadležnosti u području zdravstva
  • Fond za financiranje decentralizacije dodijeljen je sredstvima za financiranje decentraliziranih nadležnosti u području zdravstva.

Cilj je ubrzati uvjete za razvoj prijenosa, jamčeći jačanje uloge lokalnih vlasti u pružanju primarne zdravstvene zaštite, naime u planiranju, upravljanju i provedbi ulaganja povezanih s novim jedinicama i strateškim partnerstvima u programima prevencije bolesti.

Nastavak jačanja financijske održivosti SNS-aVlada nastavlja povećavati izdvajanja iz proračuna za SNS, osiguravajući mu potrebna sredstva za poboljšanje odgovora na pomoć i nastavak smanjenja zakašnjelih plaćanja.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime