Casopis – dijabetes

0
Rate this post

Koji su znakovi i simptomi dijabetesa? Dolje navedeni znakovi i simptomi zajednički su dijabetičkim problemima tipa 1 i tipa 2. Bez obzira na to, osobe s dijabetesom melitusom tipa 2 možda neće pokazivati nikakve znakove i simptome.

Pojačana žeđ

Pojačano mokrenje (kao rezultat visokog šećera u krvi, koji prolazi kroz bubrege kako bi povećao volumen urina). Stvarno se osjećam jako gladno – BLOG. Stvarno se osjećam jako umorno. Gubitak težine bez pokušaja (osobe s dijabetes melitusom nisu u stanju apsorbirati i iskoristiti snagu šećera u krvi).

Kako se točno otkriva dijabetes?

Probleme s dijabetesom može otkriti tvrtka za zdravstvenu skrb na temelju znakova osobe i pregleda krvi. Postoje tri vrste krvnih pretraga koje se koriste za dijagnosticiranje dijabetesa:

 • Ne jesti glukozu (šećer) u krvi: Za ovaj test od osobe se traži da ne konzumira ništa najmanje 8 sati prije vađenja krvi. Ishod od 126 mg/dl ili veći daje medicinsku dijagnozu dijabetesa.
 • diabetesStomatološki pregled rezistencije na glukozu: ovim testom grupa za skrb o dijabetesu prvo mjeri glukozu natašte (kao gore). Pojedincu se daje piće koje sadrži 75 grama šećera, a nakon 2 sata uzima se još jedna mjera šećera u krvi. Rezultat od 200 mg/dl ili veći dovodi do dijagnoze dijabetesa.
 • Hemoglobin A1c (HbA1c): Ovo je krvni pregled koji pokazuje normalnu glukozu u krvi tijekom prethodna tri mjeseca. Ishod od 6,5% ili više uzrokuje medicinsku dijagnozu dijabetičkih problema.
 • Vaša skupina za liječenje dijabetes melitusa vjerojatno će ponoviti krvni test za potvrdu dijagnoze. Pronađite endokrini tretman na svom mjestu.

Kako se točno liječe problemi s dijabetesom?

Promjene u vašem načinu života, kao što je povećanje tjelovježbe kao i izbor zdrave prehrane, najvažniji su načini rješavanja dijabetes melitusa, posebno dijabetes melitusa tipa 2. Brojanje ugljikohidrata u vašoj hrani, na primjer, mora postati rutina jer ugljikohidrati povećavaju razinu glukoze u krvi. Tjelesna aktivnost je važna jer mišići koji se konstantno vježbaju unose šećer više učinkovito od mišićne mase koja je neaktivna. Uz ove modifikacije načina života, postoje lijekovi koji se nude i za tip 1 i za tip 2 dijabetesa.

Osobe s dijabetes melitusom također moraju imati pri ruci neke slatkiše ili šećerna pića bez obzira na trenutke u slučaju sniženog šećera u krvi, hitne situacije, zvane hipoglikemija. Razgovarajte sa svojom skupinom za njegu dijabetes melitusa o tome kako prestati i biti spremni za hitan slučaj niske razine šećera u krvi.

Dijabetes 1 vrste.

Osobe s dijabetesom melitusom tipa 1 trebale bi si ubrizgati inzulin s obzirom na to da su mnoge ili sve njihove stanice koje proizvode inzulin normalno uništene do trenutka postavljanja dijagnoze. Postoje različiti načini davanja inzulina, koji se sastoje od štrcaljke, olovke ili inzulinske pumpe (kontinuirano). Najučinkovitija metoda za korištenje ovisi o pojedinostima osobe i odabir je napravljen zajedno sa skupinom za liječenje dijabetesa.

Dijabetes melitus tipa 2.

Početni i ključni tretmani za osobe s dijabetičarima tipa 2 su prilagodbe u načinu života kao što su prehrana i tjelovježba. Ako ove izmjene ne kontroliraju ispravno šećer u krvi, vjerojatno će biti potreban lijek. Odabir lijeka ovisi o zahtjevima pojedinca kao io tome što uzrokuje dijabetes.

Znanstvenici često istražuju potpuno nove i vrlo pouzdane terapije, kao što je ponovni rast stanica koje mogu proizvoditi inzulin, kao i njihovo presađivanje izravno u gušteraču osobe. Druge terapije na kojima znanstvenici rade uključuju lijekove koji se nazivaju inkretini kao i Amylin (koji je već lako dostupan) koji djeluju na kompliciran način kako bi tijelo puno bolje odgovorilo na inzulin koji se nudi.

Alternativne metode uzimanja inzulina su zapravo razvijene (na primjer udisanje inzulina) ili su u razvoju. Postoje i druge vrste istraživanja koja se sastoje od studija koje provjeravaju imunosupresive za probleme s dijabetesom 1. vrste.

Suočavanje s dijabetesom.

Ako imate dijabetes melitus, kako točno prepoznati da je svaka sitnica pod kontrolom? Postoji nekoliko različitih načina na koje vi i vaša skupina za njegu dijabetes melitusa možete provjeriti razinu šećera:

 • Ako koristite inzulinsku pumpu koja je povezana sa sustavom za kontinuirano praćenje glukoze (CGM), vaš tim za njegu dijabetičara može dobiti ažurirane podatke o prikupljenim podacima.
 • Razinu glukoze u krvi možete pratiti kod kuće pomoću glukometra, alata koji provjerava količinu glukoze u krvi. Alat se može povezati s aplikacijom na pametnom telefonu kako biste mogli pratiti dimenzije.
 • Točno koliko često biste trebali koristiti ovaj uređaj za provjeru stupnjeva šećera varira od nekoliko puta tjedno do četiri do šest puta dnevno.
 • Vaš tim za njegu dijabetes melitusa trebao bi obaviti analizu HbA1c krvi najmanje svaka 3 mjeseca. Ovaj pregled pokazuje exactly koliko je dobro kontrolirano vaše razine šećera tijekom prethodnih nekoliko mjeseci.
 • Normalni stupnjevi HbA1c manji su od 5,7%; većina ljudi s dijabetesom trebala bi ići na manje od 6,5%, ali ovaj broj bi trebao biti uljepšan karakteristikama klijenata.
  Bez obzira kako točno provjeravate razinu glukoze u krvi, razgovarajte o različitim alternativama sa svojim timom za liječenje dijabetesa i pitajte koja bi trebala biti vaša ciljna razina glukoze u krvi, a također i HbA1c. Osim toga, ako koristite kućne uređaje, pitajte svoju grupu koliko često morate provjeravati razinu glukoze.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime