Knin: Država daruje 900 stanova i 300 obiteljskih kuća

0

Stan od 60 četvornih metara sigurno će vas koštati 10.000 eura, a Grad Knin prodajom će sigurno dobiti oko 100 milijuna kuna.

NAPISALA ŽIVANA JURAS/ EPEHA

Od ukupno 2200 stanova u Kninu, njih 1300 sigurno će biti prodano, dok će ostalih 900 kuća sigurno biti ustupljeno kupcima – rekla nam je kninska gradonačelnica Josipa Rimac.

Poseban tretman

Usporedno s Vukovarom, gdje je prošli mjesec potpisan ugovor o problemima kupnje obiteljskih kuća u državnom vlasništvu, ali i kuća na područjima od posebne državne skrbi, u Kninu će danas zasigurno dodatno krenuti prodaja stanova ili stanova. Najavio je to propovjednik regionalnog razvoja Petar Čobanković tijekom posjeta Zvonimirovu gradu.

  • Riječ je o kućama koje su prije Tornada izašle iz poslova Knina i Grada, au međuvremenu se i država upisala kao vlasnik.
  • Stanove ili stanove, ali i kuće moći će kupiti korisnici koji u njima već borave, ali ne ispunjavaju uvjete za darivanje doma.
  • Od ukupno 825 obiteljskih kuća treba ih prodati 500, a ostatak će biti doniran. Objekte je dobila tvrtka Property, uglavnom od srpskih vlasnika koji su nakon oluje napustili Hrvatsku.

Navedite završnu riječ

Vrijednost svake sobe procijenit će se na temelju njezine starosti, ali i alata, kaže gradonačelnica Rimac/DRAGAN MATIĆ Stanovi, kao i rezidencije, sigurno će se prodavati po cijeni od 175 eura po četvornom metru. Kuća od 60 kvadrata u Kninu bi, dakle, koštala oko 10 tisuća eura, a Grad od svih kupnji mora dobiti 100 milijuna kuna.

Vrijednost stanova, ali i kuća koje se prodaju svakako će ispitati posebna komisija, a ovisno o tome je li građevina pod pločom, ima li sanitarni čvor te koliko je zgrada stara. , također će se utvrditi cijena, tvrdi gradonačelnica Rimac.

  • Prema Uredbi federalne Vlade iz 2005. godine, doprinos mogu dati hrvatski stručnjaci koji su poslali 1134 zahtjeva za donacije na području Knina.
  • Osobe koje nisu branitelji, a imaju uporabnu dozvolu za kuću s žigom poslijeratnog popravnog propovjednika Jure Radića dodatno će dobiti krov nad glavom bez naknade.

Do sada je donacije za dom dobilo tek oko 400 kninskih kućanstava, a dosta ih je uz aranžman o dodjeli stiglo i dopis Uprave za povratnike u kojem se primatelji podsjećaju da zapravo nisu financijski raščistili. dugovanja za vodu i energiju u iznosu od 19,5 milijuna kuna.

U Udruzi za zaštitu korisnika Šibensko-kninske županije “Plavi val” smatraju da resorno ministarstvo i Grad Knin ljudima postavljaju ultimatum – dobit ćete stan ili stan, ali prvo platite novčane obveze od 2001. do danas, iako je istekao rok zastare.

  • 1134poslana molba za doprinos doma u Kninu
  • 400potpora dodijeljenih kninskim obiteljima
  • 19.5

milijuna kuna financijska je obveza mještana Knina za energente, što je izazov za dobivanje stana ili stana

Kuće i Srbi

– Prodaja državnih kuća, ali i domova ne bi smjela potaknuti političke prepirke ili pitanja predstavnika srpske nacionalne manjine, smatra Josipa Rimac, budući da su mnogi srpski povratnici dobili na korištenje APN-ove kuće, a sada će imati priliku kupiti stambeni ili poslovni prostor. Ako nemaju novca za kupnju stana, ostat će u njemu kao najmoprimci.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime