Biznis01

0

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) ističe da je zagađenje zraka izravno povezano s 24% smrti od srčanih bolesti i 29% smrti od raka pluća.Ovi podaci pokazuju kako zdravstvena skrb nadilazi posjete liječniku, već uključuje donošenje zdravijih izbora u različito vrijeme, poput prehrane i brige o mentalnom zdravlju.

Kako bi povećala raspravu o zdravstvenoj skrbi, SZO je ustanovila Svjetski dan zdravlja. Ove godine tema je “Naš planet, naše zdravlje”.

Svjetski dan zdravlja 2022

Shvatite važnost Svjetskog dana zdravlja

  1. Utemeljen od strane SZO 1948. godine, datum nastoji podići svijest o tome kako zdravlje izravno utječe na kvalitetu života i dobrobit svih.
  2. Svake godine bira se tema s ciljem upozoravanja vlada, građana i institucija na posljedice njihovih postupaka za ljudski život.
  3. Što se smatra zdravljem?
  4. Zdravlje nije samo odsutnost bolesti. Za WHO, biti zdrav je “stanje potpunog tjelesnog, mentalnog i socijalnog blagostanja”, odnosno ta izreka “zdrav duh, zdravo tijelo” ima savršenog smisla.

A ta su tri stupa međusobno povezana u potrazi za boljim životom, stoga je važno održavati rutinu posjeta nutricionistima, psihoterapeutima i drugim stručnjacima koji vam zajedno pomažu u zdravijem životu.Da ne spominjemo odabir zdrave hrane i redovito vježbanje.

Svjetski dan zdravlja 2022.: “Naš planet, naše zdravlje”

Zdravlje je jedno od osnovnih ljudskih prava i jedan od pokazatelja održivog razvoja. Uz brigu o tjelesnom i psihičkom zdravlju, pristup čistoj vodi, hrani, život u zelenim i kvalitetnim gradovima također je dio potrage za kvalitetnijim životom.

Stoga 2022. godine Svjetski dan zdravlja postavlja važna pitanja i procjenjuje kako politika i gospodarstvo zemalja izravno utječu na živote ljudi. Od nejednakog pristupa hrani i čistoj vodi do pada kvalitete zraka koji pogađa velike gradove i tisuće građana koji u njima žive.
Tražite li kvalitetu života? Upoznajte PagBank Saúde

Svjetski dan zdravlja 2022.: “Naš planet, naše zdravlje”U potrazi za kvalitetom života potrebno je voditi računa o različitim područjima, kao što su prehrana, mentalno zdravlje i, naravno, tijelo u cjelini. S PagBank Saúde imate sve te brige po cijeni koja stane u vaš džep.

Plaćajući od 14,90 R$ mjesečno, moguće je iskoristiti prednost široke mreže pomoći koja uključuje liječnike, laboratorije i stomatologe. Osim što ima popuste u ljekarnama.A zakazivanje je jednostavno. Kroz super aplikaciju pronađite stručnjaka koji vam je potreban. Pogledajte korak po korak:

  • U super aplikaciji PagBank idite na “Proizvodi i investicije”, odaberite “Osiguranje” i odaberite “PagBank Saúde”;
  • Sada odaberite “Osobne konzultacije” ili “Video konzultacije”;
  • Definirajte kome će se pomoći (vi ili osobe koje uzdržavate);
  • Obavijestite poštanski broj;
  • Odaberite željenu specijalnost;
  • Postavite željeni dan i vrijeme i kliknite na “Dalje”;
  • Pratite e-poštu i WhatsApp kako biste saznali dostupne opcije;

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime