Ugušili se u prikolici tegljača

0

ZADAR – Talijanski policajci još uvijek utvrđuju identifikaciju, ali i uzrok smrti dvojice momaka koji su u subotu oko sedam sati u luci pronađeni mrtvi ispod cerade kamiona bh. registracija koji je trajektom iz Zadra isplovio prema Anconi. od Ancone.

Zasad se samo pretpostavlja da su muškarci u 30-im i 40-im godinama umrli od ispušnih plinova. Pretpostavlja se da su se privatno ukrcali u tegljač u BiH i Hercegovini kako bi ilegalno prešli državnu granicu te se također iskrcali u Anconi.

Kamion u vlasništvu poduzeća “Autoprijevoz Mostar”, kojim je upravljao 22-godišnji hrvatski državljanin s prebivalištem na području Bosne i Hercegovine, zaposlenik tog poduzeća, prevozio je aluminijsku šljaku.

Kvrga na ceradi

Zabranjeni gosti na trajektu “Zadar” pojavili su se u Anconu. Prema zapisniku PU zadarske, utvrđeno je da je vozilo ušlo u Hrvatsku u petak, 8. prosinca u 16 sati. na graničnom prijelazu Gorica – Vinjani Donji, na kojem je na vozilu stavljen početni neoštećeni personalizirani pečat Republike.

  • Bosne i Hercegovine, kako na navedenom graničnom prijelazu, tako i na graničnom prijelazu Zadar pri izlasku iz zemlje. Istog dana u 22 sata vozač je prešao preko graničnog prijelaza Zadar, te je također nakon obavljene granične, ali i carinske kontrole brodom “Zadar” otputovao u Italiju.
  • Po dolasku u Anconu, nakon što su talijanske vlasti regulirale izlaznu granicu i prilagođene mjere, vozač je vidio sumnjivu izbočinu na ceradi na prednjoj lijevoj strani prikolice.

Beživotna tijela

O tome je obavijestio špeditera talijanskih vlasti, a također i djelatnika “Jadrolinije”, koji su nakon toga obavijestili talijanske vlasti. Kada su policajci otvorili prikolicu, otkrili su dva beživotna tijela.

Sa trajekta “Zadar”, prema izvješću PU zadarske, vozač vozila se u nedjelju, 10. prosinca oko 7 sati vratio u Hrvatsku, kao suvozač u teretnom vozilu hrvatskih registarskih oznaka kojim je upravljao vozač. 27-godišnji državljanin Republike Hrvatske. Zatečen je na graničnom prijelazu Vinjani Donji oko 14 sati, nakon čega je doveden u matične prostorije Policijske uprave Imotski. Nakon obavijesnog razgovora nije utvrđena njegova dužnost te je pušten na slobodu, dok je kamion nakratko oduzet.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime