Kolumne01

0

Robotska medicina, korištenje robota za pomoć u kirurgiji

Kao zadnji trend ističem jedno od područja koje predstavlja najviše inovacija i sve više zauzima mjesto unutar medicinskog sektora: robotiku. Iznimno važan pomoćni alat, posebice u izvođenju najsloženijih kirurških zahvata, alat dobiva sve više poklonika i prostora među zdravstvenim djelatnicima.

  • Najveći dokaz za to došao je početkom godine, kada je Savezno medicinsko vijeće reguliralo robotsku kirurgiju na nacionalnom području.
  • S procijenjenim rastom od 30% godišnje, prema Brazilskom društvu za minimalno invazivnu i robotsku kirurgiju (SOBRACIL), postupak jamči manje invazivan i znatno precizniji pristup u usporedbi s drugim tehnikama.
  • Stoga se očekuje ne samo da će ova vrsta kirurgije dobiti više prostora u Brazilu, već i da će napredak u ovoj vrsti tehnologije donijeti nova poboljšanja u sektoru u nadolazećim mjesecima.

Utrka Zdravlje + Solidarnost je neprofitna aktivnost koju je razvila Studentska udruga Medicinskog fakulteta u Lisabonu (AEFML) čiji je cilj, od svoje početne koncepcije, stvoriti veze između promicanja zdravlja i solidarnosti. , kao 100% SOLIDARNOST projekta, jer se sva ostvarena dobit donira u 4 ustanove.

Vrijednost donacije koristi se u različite svrhe koje imaju za cilj povećati i/ili poboljšati tehničku, logističku, infrastrukturnu podršku, između ostalog, potrebnu Ustanovi, a može se vratiti i na područje znanstvenog istraživanja u području zdravlje.

Preko 8 izdanja, već smo podržali 29 institucija!

S ciljem promicanja bavljenja tjelesnim vježbanjem u svim dobnim skupinama, manifestacija uključuje različite testove: 3 testa na udaljenostima od 5 km, 10 km i 15 km, koje se mogu izvoditi trčanjem ili hodanjem, te druge izazove.

Aktivnost ima već 8 završenih izdanja

Corrida Saúde+Solidária neprofitna je aktivnost koju provodi Udruga studenata Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Lisabonu, a glavni su joj ciljevi povezivanje promicanja zdravlja i solidarnosti.

  1. Aktivnost ima već 8 završenih izdanjaKao utrka sa snažnom komponentom podrške, sav prikupljeni profit se 100% donira podržanim institucijama i koristi se u razne svrhe koje povećavaju i/ili poboljšavaju tehničke i logističke potrebe, kao i za znanstvena istraživanja u zdravstvu.
  2. S ciljem promicanja bavljenja tjelesnim vježbanjem u svim uzrastima, ova manifestacija uključuje različite mogućnosti: šetnju i utrke na 5 km, 10 km i 15 km te druge izazove. Organizirali smo 8 izdanja u prošlosti, a trenutno pripremamo 9. izdanje koje će se održati u hibridnom formatu.

Sudionik odabire utrku u kojoj želi sudjelovati (5, 10 ili 15 km) i prijavljuje se te dobiva KIT sudionika.

U dane predviđene za utrku (27. – 30. travnja) sudionik aktivira aplikaciju i izvodi utrku za koju je prijavljen, trči ili hoda u vrijeme i dan koji mu najviše odgovara, a odabir rute je po vlastitom izboru. isključiva odgovornost..

  1. Nakon što potvrdite svoje sudjelovanje i informacije o utrci dobivene putem aplikacije Runkeeper, bit će objavljene ploče s najboljim rezultatima.
  2. Sudionici biraju udaljenost koju žele prijeći (5, 10 ili 15 km), ispunjavaju svoju registraciju i dobivaju KIT sudionika.

Na utvrđene dane (27. do 30. travnja) sudionik aktivira aplikaciju i trči ili hoda u vrijeme i dan koji mu najviše odgovara, budući da je staza utrke njegova odgovornost.
Nakon provjere sudjelovanja sportaša i njihovih vremena pomoću aplikacije Runkeeper, izdat će se tablice poretka.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime