Sport Ostalo

hokej na travi

Spartanac večeras kontra Mladosti: Zagrepčanima ćemo napravit’ furbariju iz serije Velo misto

hokej na travi
Prvi put nakon 36 godina Splitu će se dogoditi – hokej na travi. Prvi put nakon Mediteranskih igara 1979. godine. Više od trećine stoljeća prošlo je dok netko u gradu pod Marjanom nije uzeo palicu u ruke i počeo naganjati lopticu. Kako leda u Splitu baš i nema, osim onih ledomata po gradu, ali oni ipak nisu dostatni, trava je jedini logični izbor. Barem trave u Splitu ne fali...

Spartanac, tako se klub zove, večeras igra svoju prvu utakmicu! Piše se klupska povijest, pamtit će se 21. kolovoza 2015., ostati zapisan u klupskim i splitskim sportskim almanasima. A na tu prvu, večerašnju, u goste su pozvali najjačeg mogućeg protivnika, zagrebačku Mladost. Hrvatskog prvaka u zadnjih 11 godina!

Mogli su i lakšeg izabrati. Ali se ne boje. Imaju mućki plan B:

- Napravit ćemo im furbariju iz serije Velo misto. Dočekat ćemo Zagrepčane, dobro ćemo ih najist i napit, pa ćemo ih odvest na Bače da po najjačem suncu trče po pržini, njima će to bit događaj. U to vrime će se naši momci iz Spartanca odmarat’ na sobnoj temperaturi i pripremat za utakmicu – otkriva nam Nikola Barbarić plan “kako sredit prvaka”.

Igra se na pomoćnom igralištu Hajduka, početak je u 20 sati. Petak, noćni termin, rasvjeta... Moglo bi bit’ jako zanimljivo. Uvijek je tako kad Zagrepčani igraju u Poljudu. Ovi ili oni.

Danas za povijest, uskoro i za bodove

No, rezultat je večeras najmanje bitan. Ako je uopće i bitan. Važno je da se igra. Da se pokrenulo. Splićanima malo poznati sport. Vjerujemo, ne zadugo. U Spartancu imaju velikih ambicija, ne samo za večerašnju utakmicu. Klub staje na noge u svakome pogledu, uskoro bi mogao biti konkurentan Zagrepčanima i bez prevara iz Velog mista...

Naravno, prva utakmica kluba imat će i svoj “noćni nastavak”, druženje igrača nastavit će se u sportskom centru Brda. “Meso je spremno, piće se ‘ladi, kruv je naručen u pekara”, izvještava spiritus movens splitskog hokeja na travi Nikola Barbarić. Uz javnu zahvalu Hajduku što je Spartancu ustupio teren, svlačionice, rasvjetu i sve što mu treba za večerašnji derbi s prvakom!

Spartanac – Mladost, danas za povijest, uskoro i za bodove!

marko bilić
foto: jakov prkić / cropix

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Ostalo