Novosti Crna kronika

poruka preko facebooka

Prijetio smrću ministru Ostojiću: u pretresu stana pronađen mu arsenal oružja

poruka preko facebooka
Zbog gnjusne prepiske putem društvene mreže Facebook u noći sa 1.na 2.kolovoza, a u kojoj je direktno zaprijetio ministru unutarnih poslova Ranku Ostojiću, zagrebačka policija pokucala je na vrata bivšeg kandidata za gradonačelnika Zagreba Marka Franciškovića(43).

Osim zbog prijetnji smrću prvom čovjeku MUP-a, Francišković, koji je ujedno i član Udruge 'Pravednik', kazneno je prijavljen i za nedozvoljeno držanje oružja.

Naime, temeljem sudskog naloga policija je prilikom pretresa stana ostala šokirana osebujnim arsenalom koji je nesuđeni gradonačelnik hrvatske metropole čuvao u svom stanu u zagrebačkom Folnegovićevom naselju.

Od njega su uz potvrdu o oduzimanju uzeli automatsku pušku, sedam komada spremnika za streljivo za automatsku pušku marke Zastava Kragujevac uz 204 komada pripadajućeg streljiva kalibra 7,62mm, pušku ČZ, dvije protupješačke mine i jednu tromblonsku minu, dvije ručne bombe, jedan tromblonski nastavak za pušku, kao i 81 komad ostalog streljiva kalibra 7,62mm.

Ostaje pitanje je li Francišković bio 'samo' pasionirani kolekcionar zabranjenog 'voća' ili je isto imao i namjere upotrijebiti, a ovo mu je, inače, prvi ulazak u policijske kaznene evidencije iako se na društvenoj mreži hvalisao da je imao već bliske susrete s policijom.

Lisice na ruke i dvije kaznene prijave uslijedile su nakon njegove prepiske sa Rankom Ostojićem na ministrovoj službenoj Facebook stranici. I dok javnost ne zna je li doista ministar kobne večeri žestoko ćakulao sa Franciškovićem ili je netko drugi u njegovo ime sjeo za tastaturu a tko ujedno i inače moderira stranicu, Franciškoviću ako se dokaže krivnja sudskim putem 'prijeti' za oba (ne)djela od šest mjeseci do pet godina zatvora.

Bilo kako bilo, sporna prepiska prepuna provokacija poput pripovjedi o "odsanjanom snu u kojem Ostojiću stavlja uže oko vrata i vješa ga o stup gdje su ga napali kriminalci u policijskim odorama“ dotakla je dno dna. Zanimljivo je i da se ni Ostojić, barem osoba koja se krije pod njegovim imenom i prezimenom, nije ostao ravnodušan u odgovorima rekavši u jednom od njih uzrujanom Franciškoviću:

"Pa šta ste se iznervirali...lijepo se bockajte...tebe ni tata više neće...kleknite...kako ste navikli...i radite ono što se ispovijed zove...žao mi je što si tati postao pod b...i sto više nisi a...ali bockalo ćete spasiti ...daj se više spojite...i guznite se...tako vam i face izgledaju...tu ni dlaka ne može urasti..opušak na opušak.....ma ne mogu vjerovati da vas ni u ispovjedaonici više neće...pa sad pustite jedan drugome..iako više niste mladež...imate i posljednju šansu ...možda vas švarc bude htio...to jeste dno dna...ali s obzirom na sto sličite...kad vas više ni tata ne želi bockat...kako tužno."

HAJDI KARAKAŠ JAKUBIN
Naslovnica Crna kronika