Slobodna Dalmacija

Povratak na naslovnicu
u tiskanom izdanju
u tiskanom izdanju

Linija X

Objavljeno 01.04.2012. u 18:30

nogo svijet

WAG-sice čekaju muževe u krakowskom elitnom hotelu

Glamurozne zvijezde engleskih tračerskih listova odsjest će u 400 godina starom hotelu “Pod ružom” za koji kažu kako je boravak u njemu “iskustvo dostojno princeza”... Potencijalnih problema od kojih strahuju u engleskom taboru ne bi trebali imati u hrvat
Victoria i David Beckham
U Njemačkoj su prije šest godina na Svjetskom prvenstvu napravile totalni nered partijanjem i šopingiranjem, prije dvije godine im je Fabio Capello zabranio dolazak u Južnu Afriku, a kako je nedavno talijanski stručnjak odstupio s mjesta izbornika engleske nogometne reprezentacije, WAG-sice se vraćaju na veliku scenu, izborile su pravo boravka u blizini svojih muževa i mladića tijekom Europskog prvenstva što se u lipnju igra u Poljskoj i Ukrajini.

U Engleskoj sada mnogi strahuju kako bi za njihovu izabranu vrstu mogla biti pogubna blizina WAG-sica (wives and girlfriends) koje će odvlačiti pozornost nogometnih zvijezda u trenucima kad bi se trebali maksimalno koncentrirati na borbu za europsku krunu. Nikakav organizirani put za obitelji nogometaša nije planiran u Engleskom nogometnom savezu iz kojeg su poručili kako “bolje polovice” mogu muževe i mladiće posjetiti samo nakon utakmica, ali one su se i same snašle, putuju u Poljsku, a smještaj su osigurale u skupom hotelu koji je tek stotinjak metara udaljen od baze reprezentacije u samom središtu Krakowa.

Glamurozne zvijezde engleskih tračerskih listova odsjest će u 400 godina starom hotelu “Pod Roza” (“Pod ružom”) za koji kažu kako je boravak u njemu “iskustvo dostojno princeza”, a diskrecija je zajamčena. Hotel ima 57 soba, najbolju ponudu talijanskih vina u gradu, a među slavnim osobama koje su u prošlosti u njemu boravile su skladatelj Franz Liszt, veliki vojvoda Konstantin Romanov i ruski car Aleksandar I.

Reprezentacija Engleske smještena je u hotelu “Stary” u koji supruge i djevojke službeno ne smiju ulaziti, međutim, u praksi će to vjerojatno izgledati sasvim drugačije budući da je slobodan pristup hotelskom spa centru.

Višak vremena i novca

Kad se ne budu mogle družiti sa svojim bogatim i slavnim muževima i momcima, WAG-sice će vrijeme (i novac) moći trošiti u brojnim kafićima, restoranima i trgovinama u centru Krakowa, gdje im je sve nadohvat ruke. Stanovnici Krakowa kažu kako je hotel “Pod ružom” idealna baza za Coleen Rooney, suprugu Unitedova napadača Waynea, Alex Gerrard, suprugu Liverpoolova kapetana Stevena, Christine Bleakeley, djevojku Franka Lamparda, atraktivnu Abbey Clancy, suprugu Petera Croucha, ako on uopće bude pozvan u reprezentaciju...

Šteta je samo što u reprezentaciji Engleske, osim u slučaju neke krajnje nasušne potrebe, neće biti Davida Beckhama jer bi tek dolazak Victorije, po mogućnosti s tri sina i malenom kćerkom Harper, bio pravi spektakl - bivša Posh Spice glazbena zvijezda, sada uspješna modna dizajnerica, bacila bi u sjenu sve ostale engleske WAG-sice.

Potencijalnih problema od kojih strahuju u engleskom taboru ne bi trebali imati u hrvatskom reprezentativnom stožeru, djevojke i supruge naših reprezentativaca daleko su od “otočkih” zvijezda, makar domaći mediji i njih sve pozornije prate. Izabranici Slavena Bilića bit će tijekom Europskog prvenstva smješteni u blizini poljskoga gradića Warka, oko 50 kilometara južno od Varšave, u hotelu s četiri zvjezdice koji nosi ime “Sielanka”, a radi se o izoliranom kampu u kojemu hrvatskim nogometašima ništa ne bi trebalo remetiti mir i koncentraciju uoči utakmica u skupini protiv Španjolske, Italije i Irske.

Prilika za druženje s djevojkama i suprugama u Warki zapravo neće biti jer će reprezentativci tamo provoditi relativno malo vremena, tamo stižu 5. lipnja, već 9. lete za Poznanj gdje igraju 10. lipnja, spavaju u tranzitnom hotelu i vraćaju se u kamp 11. lipnja.

Malo vremena za obitelj

Potom 13. opet lete u Poznanj na drugu utakmicu koju igraju 14. lipnja, a isti je raspored i za zadnju utakmicu u skupini koju igraju 18. lipnja u Gdanjsku. Obitelji, supruge, djevojke, djeca itd. moći će naše reprezentativce vidjeti u večernjim satima nakon utakmica u tranzitnim hotelima u mjestu odigravanja. Tako je bilo, napominje Davor Gavran, glasnogovornik Hrvatskog nogometnog saveza, na posljednjem Europskom prvenstvu u Austriji i Švicarskoj prije četiri godine, i pokazalo se kao dobra praksa.

Inače, od početka priprema za Euro 2012., koja započinju 20. svibnja, igrači će imati slobodan dan u nedjelju 3. lipnja, jer 2. lipnja igraju u Oslu protiv Norveške, vraćaju se kasno navečer u Zagreb i slobodni su do ponedjeljka do ručka kad se ponovno okupljaju. To je kratko vrijeme koje mogu posvetiti sebi i obiteljima, kao jednodnevni predah između do tada dvotjednih priprema i putovanja u Poljsku.

Dakle, naše će se nogometne uzdanice tek kratko moći družiti sa svojim djevojkama i suprugama koje sasvim sigurno neće privlačiti toliko pozornosti kao njihove engleske “kolegice”, ali ni ljepotice koje “prate” članove drugih reprezentacija koje će se nadmetati za titulu europskog prvaka.

Među zapaženijima će svakako biti Irina Shayk, ruska manekenka koja je osvojila srce portugalske zvijezde Cristiana Ronalda, slavna kolumbijska pjevačica Shakira koja je u vezi sa španjolskim reprezentativcem Gerrardom Piqueom, Sara Carbonero, telvizijska reporterka koja bi se u srpnju trebala udati za španjolskog kapetana Ikera Casillasa, a svjetsku je slavu stekla prije dvije godine u Južnoj Africi kad ju je Iker nakon osvajanja titule svjetskog prvaka poljubio pred kamerama dok ga je intervjuirala. Tu su i Sylvie van der Vaart, supruga nizozemskog reprezentativca Rafaela, Alena Seredova, supruga talijanskog vratara Gianluigija Buffona...

Marija Čović