Slobodna Dalmacija

Povratak na naslovnicu
u tiskanom izdanju

Crna kronika

Objavljeno 02.04.2012. u 19:16

HAKIRAO I PRŽIO

Državno odvjetništvo protiv 26-godišnjeg Splićanina podiglo optužnicu zbog zloporabe interneta

Splitsko općinsko državno odvjetništvo podignulo je optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1986.) zbog kaznenih djela povrede tajnosti, cjelovitosti i dostupnosti računalnih podataka, programa ili sustava, nedopuštene uporabe autorskog djela ili izvedbe umjetnika izvođača i povrede prava proizvođača zvučne ili slikovne snimke i prava u vezi s radiodifuzijskim emisijama, izvijestilo je popodne državno odvjetništvo na internetskim stanicama.

Optužnicom mu se stavlja na teret da je od 25. veljače 2010. do 24. rujna 2010. na jednoj internetskoj stranici neovlašteno objavio oglas za prodaju bežične USB kartice s posebnom naznakom da je ona najbolja za probijanje WEP i WPA zaštite, s tim da je prilikom prodaje kartica kupcima isporučivao i DVD-R sa snimljenim računalnim programom BACK TRACK i uputama za njegovo korištenje, a taj program isključivo služi za probijanje WEP i WPA zaštite i neovlašteni pristup na tuđe bežične računalne sustave.

Isto tako, stavlja mu se na teret da je u neutvrđenom razdoblju zaključno do 3. studenoga 2011., bez odobrenja nositelja autorskih prava, na nekoliko CD-a i DVD-a neovlašteno snimio računalne programe te da je bez odobrenja autora i proizvođača zvučnih i slikovnih snimki i ovlaštenih distributera na više DVD-a neovlašteno snimio filmska djela, stoji na internetskoj stranici državnog odvjetništva.

hina, foto: afp


Komentari Morate se prijaviti da biste komentirali članak.

Komentar od: cajaaa | Komentirano: 2. travanj 2012. 22:17
Stvarno!!!
Komentar od: lako ćemo | Komentirano: 2. travanj 2012. 22:15
mislim da je primjerena kazna 30god. zatvora.
Pa j*****i švabo majku
Komentar od: germaanikus | Komentirano: 2. travanj 2012. 21:08
Treba ga osuditi na smrt..pa to je neviđeno da takvo što radi u Hrvatskoj zemlji poštenja i pravde!J*****la vas ova država gdje primjerice kriminalac vlasnik Salonita je...be cijeli državni aparat a oni se iživljavaju na ovom marginalcu!